Witte chocolade Oreo cheesecake

Wauw dit was een toffe week! Naast mijn blog ben ik redelijk actief op Instagram en afgelopen week tikte ik de 2000 volgers aan en dat vond ik echt gaaf. Ik blog niet direct voor meer volgers maar meer om een bepaald publiek te inspireren. Daarnaast gebruik ik Social Media om mijn blog te ondersteunen, dit is bij Instagram op dit moment uitgegroeid naar 2000 volgers en dat is toch wel tof! Toen ik ooit met Instagram Eefjesfinest begon had ik nooit verwacht dat ik zover zou komen. Ik ben namelijk geen expert in Social Media of bloggen, daarnaast soms ook periodes minder actief want naast bloggen werk ik full time en soms ook even geen inspiratie en mijn doel is wel om echt recepten of blogs te delen waar ik 100% achter sta. Wat het misschien ook weer uniek maakt.

Dit moment wilde ik graag vieren met jullie en daarom bakte ik een heerlijke cheesecake en deel ik mijn recept met jullie! Er staan redelijk wat cheesecake recepten nu online en ik wil dit deze herfst/winter uitbreiden naar meer.. en daar hoort een witte chocolade cheesecake met Oreo zeker bij.

Een paar tips voor het bakken van een cheesecake:
– Bak de cheesecake eerder iets langer op lage temperatuur dan te hoge temperatuur
– Plaats een bak met water in de oven en daar boven het oven rekje, door de wat er krijg je een soort stoom effect en scheurt je cheesecake minder snel.
– Als de cheesecake klaar is, laat hem dan minstens een halfuur de oven staan met de oven deur een stukje open, daarna op het aanrecht laten afkoelen en daarna 3 uur in de koeling voor je hem wilt gaan opmaken (ik laat de cheesecake vaak een nacht koelen).
– Open de oven tussendoor niet terwijl de cheesecake in de oven staat!

Wat heb je nodig voor een witte chocolade Oreo cheesecake:

  • 5 eieren
  • 1 kg roomkaas
  • 180 gram suiker
  • 10 gram vanille suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gram gesmolten witte chocolade
  • 300 gram Oreo koekjes (225 gram gemalen, 75 gram heel laten voor decoratie)
  • 100 gram Witte chocolade Oreo koekjes
  • 75 gram roomboter
  • Dr. Oetker chocolade decoratie

Als eerste maal je de Oreo koekjes (225 gram malen, 200 gram voor de bodem, 25 gram decoratie). Smelt de boter en voeg samen met de 200 gram gemalen koekjes. Vet een springvorm in van 22 of 24 cm en vet met boter in. Verdeel hier de koekjes bodem over en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Plaats de springvorm tijdelijk in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Verwarm de witte chocolade, dit kan in een kommetje in de magnetron (1 of 2 minuten en even kijken of de chocolade gesmolten is of au bain marie in een pannetje). Als het gesmolten is laat het dan even afkoelen.
Klop rustig de roomkaas los, voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg daarna de suiker, vanille suiker en extract toe. Roer alles samen met een garde en schenk voorzichtig de gesmolten witte chocolade toe, doe dit langzaam zodat het niet gaat schiften. Wil je zeker weten dat het niet schift dan kun je eventueel wat roomkaas mengsel aan de witte chocolade toevoegen en dat eerst samen mengen en dan pas bij de overige roomkaas toevoegen.
Schenk het roomkaas mengsel op de Oreo bodem en plaats in de oven voor 60 a 75 minuten. Plaats eventueel een ovenschaal met water in de oven om scheuren te voorkomen. Controleer de cheesecake na 60 minuten, bij mij wat de cheesecake nog iets te vloeibaar dus heb ik hem nog 15 minuten erin gedaan maar dit zal bij iedere oven anders zijn.

Laat daarna de cheesecake een halfuur afkoelen in de oven met de deur open, daarna op het aanrecht afkoelen. Zet de cheesecake daarna in de koelkast, het liefst een hele nacht. Maak de volgende dag de cheesecake op met de overige gemalen koekjes, witte Oreo koekjes en nog wat hele Oreo koekjes. Zelf had ik nog van Dr. Oetker wat decoratie wat ik eroverheen gestrooid hebt (dit heb ik gewoon bij de supermarkt gekocht).

Geniet ervan! De cheesecake is zeker 4 dagen houdbaar in de koelkast en je kunt er zeker 12 tot 14 stukken uit snijden.

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: