No bake cheesecake met mango en frambozen

In de zomer zijn baksels met fruit altijd lekker en goed. Daarnaast heeft niemand zin om de oven aan te zetten met warm weer, daarom heb ik een cheesecake gemaakt die niet in de oven hoeft. Normaal bak ik graag een cheesecake in de oven, maar deze mag er zeker ook zijn. Door gelatine te gebruiken stijft de cheesecake in de koelkast en wordt hij wat steviger. Als je en cheesecake bakt in de oven gebeurd dit door gebruik van eieren.
De combinatie mango en frambozen is echt lekker. Mango en frambozen vind ik zelf heerlijk fruit, de frambozen komen op dit moment uit de tuin, maar de kleur combinatie is natuurlijk ook top! Genoeg over de cheesecake, hieronder het recept:

Wat heb je nodig voor een no bake cheesecake met mango en frambozen 24 cm?

 • 600 gram roomkaas
 • 3 el suiker
 • 2 tl vanille suiker
 • 2 el poedersuiker
 • 300 gram (diepvries) mango
 • 250 ml slagroom
 • 15 frambozen (10 als topping en 5 als swirl of beetje frambozen jam, is puur voor de swirl boven op)
 • 200 gram biscuit koekjes
 • 80 gram roomboter
 • 50 gram witte chocolade
 • 6 blaadjes gelatine

Vet een springvorm in en op de bodem leg je bakpapier. Daarna maal je de koekjes in een keukenmachine, smelt de boter ondertussen en voeg het samen met de gemalen koekjes. Druk de gemalen koekjes over de bodem, met de bolle kant van een lepel. Druk goed aan en verdeel. Plaats daarna in de koelkast.


Leg de blaadjes gelatine in een kommetje koud water. Mix de mango, ik doe dit in een Maximix, je kan het ook in een hakmolen doen maar het moet ieder geval fijn worden. Mix de roomkaas en 3 el suiker in een kom en voeg daarna de mango toe. Doe 1/4e in een klein pannetje, laag vuur, als het een beetje warm begint te worden voeg je de uitgeknepen gelatine blaadjes toe. Blijf goed roeren tot de gelatine blaadjes opgelost zijn. Voeg langzaam het geheel samen bij de kom met roomkaas/mango. Doe dit vooral langzaam zodat het mengsel niet schift.
Smelt witte chocolade au bain marie, gaat heel snel, laat daarna afkoelen tot kamer temperatuur en voeg bij het roomkaas mengsel toe. Als de witte chocolade op kamer temperatuur is voeg je het langzaam toe, net zoals hierboven.
Klop de slagroom stijf met vanille suiker. Voeg toe aan het roomkaas mengsel.
Haal de bodem uit de koelkast en schenk het hele mengsel in het bakblik.

Stamp de 5 frambozen fijn met 1 el water, je kan het ook eventueel een klein beetje opwarmen. Ik heb het gezeefd zodat je alleen rode saus over houd en hiermee de hartjes swirl boven op gemaakt. Zet in de koelkast voor minimaal 3 uur. Daarna kun je de no bake cheesecake afmaken met frambozen en eventueel nog wat overige versiering.

De cheesecake is zeker 3 dagen houdbaar in de koelkast. Geniet ervan!

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: