IJskoffie

Dit weer vraagt om koude drankjes! Hartje zomer en dan drinken we natuurlijk geen warme choco met slagroom..;-) en soms is een warme bak koffie lekker maar vaak hebben we meer behoefte aan iets kouds. Je kunt thuis met maar een paar extra tools een heerlijke, verantwoorde ijskoffie maken.

IJskoffie kun je op veel verschillende manieren maken. Denk aan gewoon zwarte koffie met ijsblokjes (is ook zeer verantwoord want weinig calorieën. Espresso met melk en ijsblokjes is ook verantwoord (ligt wel aan welke melk) dat is een soort koffie verkeerd en dan koud. Maar op een of andere manier is ons beeld bij ijskoffie toch wel eerder een ‘verwen’ koffie die er ook nog eens aantrekkelijk uit ziet!

Hieronder deel ik een recept die nog redelijk verantwoord is, prima tussendoortje en het ziet er goed uit.

Wat heb je nodig voor 1 ijs koffie?
– 5 ijsblokjes
– 2 espresso
– 100 ml melk naar keuze (zelf gebruik ik volle melk)
– 2 lepels vanille ijs

Als eerste voeg je de melk toe samen met de ijsblokjes. Zet 2 espresso’s en voeg toe aan de melk. Schep daarna wat vanille ijs erboven en je ijskoffie is klaar!
Wil je graag een extra smaakje toevoegen aan je ijskoffie? Denk eens aan een andere soort melk : havermelk, soja melk, amandelmelk, ook zou kaneel goed kunnen of een siroop zoals karamel of chocolade siroop.
Heb je geen espresso machine, je kan ook een koffie zetten en dat toevoegen, hoeveelheid wordt in totaal iets meer, dan zou ik iets meer ijsblokjes toevoegen!

Geniet ervan!
Deze ijskoffie is gemiddeld 120 kcl. Berekend met volle melk, dus het zou nog verantwoorder kunnen met bijvoorbeeld magere melk of havermelk.

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: