Citroen cheesecake in een glaasje

Nu het zonnetje vollop schijnt is het tijd voor een heerlijk lente / zomer recept. Natuurlijk dacht ik direct aan een cheesecake, want dat is mijn favo taartje! Dit is echter geen taartje maar het gaat in een glaasje. Het ziet er gezellig uit, en je kunt de laagjes goed zien.

Als ik aan zon of zomer denk, denk ik aan fruit. Onder andere citroen want dat is lekker verfrissend. Daarnaast heb ik munt en aardbei uit de tuin gebruikt, de topping kan je zelf bepalen! Als je ander fruit in huis hebt, kan dat er ook op.

Ik heb deze cheesecakes laatst gemaakt voor een tapas avond met vriendinnen en het viel zeker in de smaak! Het recept is voor 6 personen, is het voor iets minder personen? Je kunt het recept delen of het glaasje iets voller doen!

Hierbij het recept!

Citroen cheesecake in een glaasje voor 6 personen:

  • 120 gram bastognekoeken
  • 200 ml slagroom
  • 200 gram monchou
  • 2 el suiker
  • 1 citroen, schil & sap! (door de roomkaas en slagroom)
  • Lemon curd (1 citroen schil en sap, 60 gram boter, 100 gram suiker, 1 ei) je houd wel een klein beetje over. Een potje van de supermarkt kan ook!
  • 6 kleine takjes munt
  • 3 aardbeien

Als eerste maken we lemon curd want dat moet even afkoelen. Smelt de boter met suiker en citroen schil au bain marie. Als alles een geheel is voeg je citroensap toe. Haal het bakje even van de pan af. Klop het eitje los en voeg langzaam toe aan de rest, terwijl je dit doet klop je met een garde goed door anders stolt het ei en dat moeten we niet hebben. Zet daarna het bakje weer terug en laat goed heet worden, je kan eventueel het laatste deel in een pannetje doen op laag vuur mits je continu blijft roeren. Na max. 3-4 minuten zet je het vuur uit en laat je het afkoelen.

Maal de koekjes, dit kan in een keuken machine of in en diepvries zak en met een deegroller erover.

Daarna klop je de slagroom met 2 el suiker stijf. Roer in een andere bak de roomkaas los, voeg citroensap en schil toe en voeg samen met de slagroom.

Zet 6 glaasjes klaar, verdeel de koek kruimels (houd een klein beetje over om aan het einde op de bovenkant te strooien). Voeg 1-1,5 el roomkaas mengsel in de glaasjes, voeg daarna 1 el lemon curd toe, daarna nog een laagje roomkaas en eindig met lemon curd. Snijd de aardbeitjes door de helft en verdeel het, leg een takje munt erbij, verdeel de koek kruimels en je toetje is klaar!

Het kan zeker een dag van te voren gemaakt worden. De koekjes kunnen wat zachter worden maar de smaak blijft lekker!

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: