Marmercake

Een aantal weken geleden heb ik een gezellige meeting gehad met Gelderse foodbloggers. We hadden een gezellige middag, namen allemaal wat lekkers mee, deelde onze passie en leerde elkaar kennen. De meeting was in de Zoelense Beemd gelegen in Zoelen.
Naast alle gezellig -en zoetigheid kregen we ook een goodiebag mee met allerlei lekkere producten uit Gelderland. Waaronder de roomboter van Den Eelder en twee vanille stokjes van Delicious Vanilla. Met deze twee ingrediënten ben ik aan de slag gegaan en heb ik een heerlijke Marmercake gemaakt.

Normaal voeg ik vanille aroma toe aan baksels maar dit keer een vanille stokje met fruitig, bloemige aroma met noten van kers en wijn. Verfijnd en niet te overheersend. Dit vanille stokje heet ‘Papoea-Nieuw-Guinea Tahitensis’. Het vanille stokje i.p.v. vanille aroma was echt een goede keus en ik denk ook dat ik vaker verse vanille ga toevoegen i.p.v. vanille aroma!

Wat heb je nodig voor 1 marmercake?

  • 200 gram echte boerenroomboter van Den Eelder
  • 4 eieren
  • 220 gram kristalsuiker
  • Snufje zout
  • 200 gram bloem
  • 1 vanille stokje van Delicious Vanilla
  • 30 gram cacao

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt de roomboter in een pannetje, split de eieren en doe de dooiers (eigeel) en eiwitten in 2 verschillende kommen. TIP: Breek het ei boven een ander kommetje, wanneer er iets mis gaat met het scheiden dan komt dat ieder geval niet in de 2 kommetjes.

Voeg de suiker en zout toe bij de eidooiers (eigeel), roer door, voeg beetje bij beetje de gesmolten roomboter en bloem toe.
Klop de eiwitten stijf en voeg een vanille stokje toe. Snijd het vanille stokje door de helft, schraap met een mes de zaadjes eruit en voeg toe. Spatel de eiwitten door het andere mengsel heen. Verdeel hierna het beslag over 2 kommen.
Vet een bakblik in of leg een bakpapier erin. En verdeel de 2 mengsels afwisselend in het bakblik. Ik heb eerst 2 lepels cacaomengsel gedaan, 2 lepels normaal mengsel en zo afgewisseld en krijg je een marmer effect.

Zet de cake in de oven voor 60 minuten. Wanneer je de cake uit de oven haalt, test dan eerst met een sateprikker of de cake gaar is, wanneer het stokje er ‘droog’ uitkomt is de cake goed. Nog nat? Dan nog even 5 minuten in de oven doen.

Geniet ervan!
Laat je mij weten als je deze blondies met Oreo brownie hebt gemaakt? Tag me in je bericht op Facebook of Instagram! @eefjesfinest #eefjesfinest #vindikleuk

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: