Gember, wat is het precies en waarom is het zo hip?

Gember, het lijkt op een hype maar tegenwoordig is iedereen ‘ in to the’ gember! Ik ook, toch ben ik benieuwd waarom. Zelf gebruik ik gember in thee of in bepaalde soepen. Naast dat het natuurlijk is, vind ik de smaak ook lekker (maar niet te sterk!). Gember, oftewel een gember wortel, wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen naast smaakversterker is het ook rijk aan diverse vitamines en natuurlijk mineralen zoals ijzer, fosfor, kalium en magnesium.

Er zijn veel verhalen over gember te vinden en er zijn ook nog steeds diverse onderzoeken bezig over gember. Zo zou gember verschillende effecten hebben op de gezondheid. Het houd je bloedsuikerspiegel in balans. Gember staat al eeuwenlang bekend om het genezen van misselijkheid, maagklachten en de spijsvertering. Waarschijnlijk hebben alle zwangere vrouwen ooit wel eens gehoord terwijl ze misselijk waren: neem gember! Daarnaast schijnt het dus ook heel erg te helpen tijdens de menstruatie, dus girls. Gember inslaan!

Daarnaast zou gember kunnen werken tegen migraine. Ik heb zelf af en toe migraine en nog niet eerder gember gebruikt, maar als ik het weer krijg dan ga ik zeker kijken of het helpt.

Als je gember wilt gaan kopen, koop dan de gember wortel. Let goed op dat het niet uitgedroogd is en je kunt het bewaren in de koelkast voor ongeveer 3 weken. Als je gember thee wilt zetten, snijd je dunne plakjes en doe je dat in de thee. Zelf drink ik groene thee met 2 schijfjes gember.
Wil je gember liever toevoegen in een gerecht? Denk dat eens aan wortel soep met gember, of maak eens een smoothie met gember. Gember zou ook perfect zijn voor in een curry.

Gebruik jij gember tijdens het koken? Ik ben benieuwd en ook op wat voor een manier. Laat het mij weten via een reactie.

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: