Bloemkool bodem pizza

Je ziet het steeds vaker voorbij komen, een pizza met een bloemkool bodem. Tegenwoordig zelfs kant en klaar te koop in de supermarkt! Maar waarom kant en klaar kopen? Zelf een bodem maken is echt easy. Naast deze bloemkool bodem heb ik ook nog een ander heel makkelijk recept wat meer op een pizza bodem lijkt: pizza bodem met meel en Griekse yoghurt, beide recepten zijn na het kneden gereed, je hoeft het dus niet te rijzen! Scheelt enorm veel tijd en gedoe en net zo lekker!

De bloemkool bodem pizza is makkelijk te maken en gezond. In 1 bodem zit 250 gram bloemkool, wat kaas, bloem en een ei. Daarnaast kun je de pizza toppen met wat jij lekker vindt.

Wat heb je nodig voor 1 bloemkool bodem pizza?

  • 3 el (spelt)bloem
  • 1 ei
  • 150 gram mozzarella
  • Snufje oregano, zout en peper
  • 250 gram bloemkool

Als eerste verwarm je de oven voor op 220 graden.
Mix de bloemkool in een keukenmachine fijn en plaats het in de magnetron voor ongeveer 3 minuten. Doe ondertussen de mozarella in de keukenmachine tot het kleine korreltjes zijn. Voeg daarna alles samen: mozzarella, bloemkool, ei, bloem en de kruiden. Meng goed door elkaar. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel hier het mengsel overheen. Je kunt er bv. 2 kleine rondjes van maken of een wat groter vierkant (hier koos ik voor). Doe de bodem ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak ondertussen je toppings klaar. Ik koos voor tonijn, paprika, tomaat en ui. Als je de pizza bodem uit de oven haalt is het een beetje krokant, smeer hier wat tomatenpuree of saus overheen, doe de toppings op je pizza, strooi eventueel wat kaas eroverheen en doe de pizza nog eens 10 minuten in de oven.

Ik serveerde bij mijn pizza een yoghurt-chilisaus sausje, lekker dippen!

Laat je mij weten als je deze bloemkool bodem pizza hebt gemaakt? Tag me in je bericht op Facebook of Instagram! #vindikleuk

Advertentie

Eén reactie op “Bloemkool bodem pizza”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: