Schwardzälder kirsch muffins

Een tijdje terug heb ik deze schwardzälder kirsch muffins gemaakt, het werd tijd om het recept te delen met jullie! Je kent vast wel de grote laagjes taart in Duitsland / Oostenrijk, de echte schwardzälder kirsch torte. Als je deze taart nog niet kent, zeker een aanrader als je een keer in Duitsland of Oostenrijk bent.

Aangezien ik op dit moment in Oostenrijk ben, wou ik mijn vriendinnen verassen met iets typisch Oostenrijks, alleen een grote taart was iets teveel. Ik maakte er muffins van, tijdens een high tea, en ze waren heerlijk.

Wat heb je nodig voor 6 muffins?

  • 62 gram boter op kamertemperatuur
  • 62 gram suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 ei
  • 62 gram zelfrijzendbakmeel
  • 1 el cacao poeder
  • 2 el warme melk
  • 50 gram pure chocolade
  • Een kleine pot kersen zonder pitten
  • Slagroom + 1 el suiker

Verwarm de oven op 180 graden en pak een muffin bakvorm erbij en doe daar muffin vormpjes in.

Klop de boter met de suiker en vanille suiker.
Voeg daarna 1 ei toe, klop door en voeg het bakmeel en cacao poeder toe. Doe dit met een spatel en niet met een garde, rustig door elkaar mengen dus. Snijd de chocolade in kleine stukjes (houd ongeveer 1 of 2 blokjes chocolade over voor over de slagroom te raspen).
Voeg de melk toe, de chocolade en 3 el kersen.

Verdeel het beslag over de muffin vormpjes. Bak ze in de oven voor ongeveer 15/20 minuten. Laat de muffins afkoelen tot kamertemperatuur.

Klop ondertussen de slagroom stijf met 1 el suiker. Haal met een thee lepel een klein beetje van de bovenkant van de muffin weg zodat je daar 2/3 kersen kan ‘verstoppen’. Daaroverheen doe je de opgeklopte slagroom, ik heb een spuitzak in huis, als je dit niet hebt is het misschien mooier om een slagroom puitbus te kopen. Schaaf daarna wat chocolade over de slagroom en doe 1 kers boven op.

De muffins zijn klaar om te serveren!

TIP: maak de muffins pas op (slagroom/chocolade/kersen) wanneer je ze gaat serveren.

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: