Wat te doen in Karinthië – Groppenstein & Raggasschlucht

Zoals je misschien gemerkt hebt ben ik de aankomende maanden in Oostenrijk, provincie Karinthië. Velen zien Oostenrijk als wintersport land, echter bied het land zoveel meer dan alleen wintersport.

Daarom wil ik jullie graag meenemen naar wat hier allemaal te doen is. Ben je van plan deze zomer naar Italie of Kroatië te gaan met de auto? Kijk dan eens of je 2 nachten in Oostenrijk kunt overnachten, het is echt de moeite waard.

Karinthië ligt in het zuiden van Oostenrijk en staat bekend om de droogste en zonnigste provincie. Vanaf Nederland is het ongeveer 1100 km rijden.

In Karinthië kun je op één dag twee verschillende schluchten beklimmen. Een schlucht is een grote waterval tussen de bergen. De Groppensteinschlucht in Obervellach – Mölltal en de Raggasschlucht in Flattach – Mölltal. Beide tochten duren ongeveer 1 uur (als je zonder kinderen bent, anders 1,5u aanhouden). De schluchten liggen 10 minuten met de auto van elkaar vandaan. Onderaan de Raggasschlucht is een restaurantje waar je na afloop wat kunt drinken / eten.

img_20180522_173246_9061130719193.jpg

Groppensteinschlucht

Beide tochten zijn langs een waterval, de paden zijn gemaakt van hout, wat soms glad kan zijn dus trek goede wandelschoenen aan (bij voorkeur geen slippers)! Je loopt tussen de grote rotsen en kloven naar boven. De Raggasschlucht wordt de ‘Canyons of the alps’ genoemd. Het is prachtig om te zien. Eenmaal boven, loop je via een breder wandelpad naar beneden.

De Groppensteinschlucht heeft een mooie wandel route met prachtig uitzicht. Je kunt dezelfde route naar beneden nemen of ook bovenlangs via een wandelpad naar beneden.
Tijdens de wandeling was het ongeveer 21 graden en het regende af en toe. Ik had een korte broek aan en een jasje (die ik boven uit gedaan had, te warm)! Daarnaast had ik een rugzakje mee met voldoende water en wat fruit/snacks.

Groppensteinsclucht

Beide schluchten zijn kind vriendelijk en als je in bezit bent van een Kärnten Card is de toegang gratis. Geen Kärnten Card? € 7,- entree per volwassenen (per schlucht)

Info Raggasschlucht & Groppensteinschlucht :
Openingstijden
10 juni – 16 september dagelijks van 9 – 17 uur
17 september – 7 oktober dagelijks van 10 – 16 uur
Raggasschlucht: Schmelzhütten 11, 9831 Flattach
Groppensteinschlucht: Raufen 3, 9821 Obervellach

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: