Wat te doen in Karinthië – Großglockner Hochalpenstraße

Wanneer je een keer in Oostenrijk bent en je wilt graag een berg route rijden, ga dan naar de Großglockner. In de winter is dit een skigebied en zijn de berg routes gesloten. Ze openen ongeveer eind april, begin mei. In april gaan ze de weg sneeuw vrij maken want het ligt zo hoog dat er nog een lange tijd veel sneeuw blijft liggen. Dit doen ze met grote schuif machines en schuiven de sneeuw op de weg naar de zijkant. Uiteindelijk kan dit wel 4 meter hoog worden en wordt het een ‘sneeuw muur’ genoemd. In de zomer is de (meeste) sneeuw weg, wat ook heel mooi en vooral groen is.

Begin mei ben ik naar de Großglockner gegaan, het was net 2 dagen open. Het was ongeveer een uur rijden om bij de ingang te komen. Met de Kärnten card krijg je korting, zonder kaart kost het per auto: € 36,- maar het is zeker de moeite waard.
Wel kan ik je vast meegeven dat je ervaren moet zijn om in de bergen te rijden. Het zijn pittige bochten en het gaat behoorlijk stijl. Je wilt natuurlijk niet boven op de berg aankomen met een oververhitte motor!

Je kunt boven diverse routes kiezen, alle routes gaan naar een bepaalde top met uitzicht. Wij reden langs sneeuwwanden, soms zelfs nog brokken sneeuw op de weg, de lucht was blauw met een aantal wolken waardoor we super uitzicht hadden. Toen we helemaal boven waren en de auto uitstapte waaide we bijna weg want boven op de top is natuurlijk veel wind. Zorg dus dat je een vest of een jacket bij je hebt.
Het uitzicht is waanzinnig, je kan 360gr. rond kijken!

Informatie & weetjes over de Großglockner Hochalpenstraße:

  • Het hoogste uitzichtpunt van Oostenrijk 3.798 meter hoog!
  • Brede bergroute, goed asfalt, veilig en comfortabel
  • Voldoende bergrestaurants
  • 36 keer bochten
  • Diverse wandelroutes boven
  • Tickets zijn ter plekke of online te koop, als je online de ticket koopt krijg je korting bij de shop boven.
  • Van begin mei tot begin november is de bergroute geopend van 06.00-20.00, in de zomer is het nog langer open.
  • Voor meer info: https://www.grossglockner.at/gg/nl/tagesausflug-grossglockner/tagesausflug

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: