Cheesecake Oreo & Tony Chocolonely karamel zeezout

Het werd weer eens tijd voor een heerlijk recept, dit recept heb ik vorige week gemaakt voor een high tea met vriendinnen. Regelmatig wordt ik getagd in berichten met cheesecakes waar Tony repen in verwerkt zijn, of andere taart recepten. Aangezien ik dol ben op cheesecakes leek het me leuk om een keer een Tony cheesecake te maken. Een high tea is een perfect moment hiervoor!

De naam zegt eigenlijk al genoeg. Oreo & Karamel zeezout in 1, dat moet wel een top taartje zijn en ja.. dat was ‘ie! De volgende dag at ik het als ontbijt, tijdens de koffie een stukje taart… en op was hij haha.
Het recept vraagt iets meer aandacht, aangezien een deel van de chocolade reep au bain marie gesmolten moet worden en afgekoeld moet zijn. Maar.. als je het recept goed volgt dan weet ik zeker dat jouw gasten verbluft zullen staan van jou bakkunsten!

Aan de slag…
Wat heb je nodig voor een taart van ongeveer 10 a 12 punten?
Ik gebruik hiervoor een springvorm van 20cm. De springvorm is niet heel groot maar de taart wordt wel hoog en dus machtig!

  • 180 gram oreo koekjes + 5 oreo koekjes voor de versiering
  • 50 gram gesmolten boter
  • 400 gram roomkaas
  • 200 gram creme fraiche
  • 3 eieren
  • 1 tl kaneel
  • 150 gram suiker
  • 1 reep Tony Chocolonely karamel zeezout

Verwarm de oven op 150 graden en een ovenschaal met een laagje water erin zodat je straks een soort ‘stoom’ effect krijgt waardoor de cheesecake minder snel schreurt.

Allereerst smelt je de helft van de Tony reep au bain marie. Zorg ervoor dat het logo ‘Tony’ van de reep niet gesmolten wordt, graag heel houden! Als het gesmolten is laat je het afkoelen tot dat het niet meer heet of warm is, kamer temperatuur.

Maal ondertussen de Oreo koekjes, ik doe dit in een keukenmachine maar als je die niet hebt kun je het ook in een plastic diepvries zakje en met de deegroller overheen. Smelt de roomboter en meng dit met de gemalen Oreo koekjes. Vet de springvorm in of leg bakpapier in de springvorm. Verdeel de Oreo koekjes over de bodem en druk aan met de bolle kant van een lepel.

Voeg de roomkaas, creme fraiche, suiker en kaneel in 1 kom. Meng rustig door met een spatel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Als het goed is, is de gesmolten chocolade nu afgekoeld. Voor de zekerheid doe je in een andere kom 1 of 2 lepels mengsel van de roomkaas. Voeg hierbij 1 lepel gesmolten chocolade, meng door. Als dit goed gaat (en niet schift, want dat kan er gebeuren als de chocolade toch te heet nog is) dan voeg je beetje bij beetje chocolade toe en af en toe een extra lepel roomkaas mengsel. Wanneer de gesmolten chocolade helemaal verwerkt is voeg je de overige roomkaas samen met de gemengde roomkaas/chocolade. Nu is de gesmolten chocolade goed gemengd en kun je het verdelen over de bodem van de Oreo koekjes!

Plaats in de oven voor 60 minuten. Na de 60 minuten laat je de cheesecake afkoelen in de oven. Na een half uur haal je hem rustig uit de oven en laat je hem een uur afkoelen op het aanrecht. Daarna minimaal 3 uur in de koelkast. Versier daarna de cheesecake met de overige Tony Chocolonely reep en oreo koekjes.

Je kunt de taart ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.
Vaak maak ik een cheesecake de avond van te voren zodat hij goed kan opstijven in de koelkast.

Geniet ervan !!

Laat je mij weten als je deze cheesecake Oreo & Tony hebt gemaakt? Tag me in je bericht op Facebook of Instagram!

Advertentie

Eén reactie op “Cheesecake Oreo & Tony Chocolonely karamel zeezout”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: