Koffie & chocolade bananenbrood

Koffie en chocolade is een heerlijke combinatie. Deze combinatie verwerkt in een bananenbrood… = smullen!

Regelmatig maak ik een bananenbrood, zodat ik elke dag een voedzame snack mee naar het werk kan nemen. Dit keer heb ik het recept iets aangepast en ook een paar ingrediënten vervangen zoals suiker i.p.v. honing. Ik ben gek op gezond eten maar soms vind ik bakken op een minder gezonde manier ook heel leuk en lekker. Ondanks het misschien wat minder ‘gezond’ is, is dit bananenbrood altijd gezonder dan een cake uit de supermarkt met vreemde ingrediënten!

Wat heb je nodig voor 1 bananenbrood? 

 • 3 bananen
 • 75 gram bloem
 • 75 gram boekweitmeel
 • 3 eieren
 • 1 tl kaneel
 • 1 espresso
 • 4 blokjes pure chocolade
 • 1,5 tl bakin soda
 • Snufje zout
 • 2 el yoghurt
 • 40 gram roomboter
 • 2 el suiker

Als eerste verwarm je de oven op 180 graden.

Prak de bananen (2 stuks!) , voeg het meel, eieren, kaneel, espresso, bakin soda, zout, yoghurt en suiker toe. Smelt ondertussen de roomboter en voeg ook toe. Snijd de pure chocolade in blokjes en voeg toe. Vet het blik in of gebruik bakpapier. Schenk het mengsel hierin. Snijd 1 banaan door de helft en leg het boven op, druk de banaan een beetje in het mengsel.

Zet de cake in de oven voor 55 minuten. Laat het bananenbrood afkoelen. Je kunt er voor kiezen om een klein beetje pure chocolade te verwarmen zodat je een chocolade sausje eroverheen kan gieten. Maak er een feestje van en geniet!

Ben je benieuwd naar andere recepten? Neem een kijkje in mijn receptenindex!

Advertentie

Eén reactie op “Koffie & chocolade bananenbrood”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: