Havermoutpap met mango, appel en pure chocolade

Havermout, tegenwoordig onmisbaar in de keuken. Ooit ben ik begonnen met elke ochtend havermoutpap met honing te eten. Zo startte mijn ‘gezonde’ levensstijl. Iemand vertelde mij dat havermout gezond was en zo ben ik er mee begonnen. Vanaf dat moment ben ik me veel meer gaan verdiepen in wat ‘gezond’  eten nou is. Zo kwam ik erachter dat je veel meer met havermout kan doen en waarom havermout eigenlijk gezond is.

Mijn havermoutpapje wisselde ik in voor overnight oats, havermout pannenkoeken, yoghurt met granola en noem maar op. Toch blijf ik havermout pap misschien wel het lekkerste vinden. Het is warm, je kan allemaal lekkere toppings toevoegen zoals fruit, noten, kokos, chocola, lijnzaad, chiazaad en noem maar op. Het viel me op dat er weinig havermout pap recepten in mijn index en daarom deel ik jullie een van mijn favoriete ontbijtjes!

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 40 gram havermout
  • 300 ml melk naar keuze, ik gebruik halfvolle melk maar je kunt ook amandelmelk of iets gebruiken.
  • 1 tl kaneel
  • 1 blokje pure chocolade 80% cacao
  • 1/4 appel
  • 1/4 mango
  • 4 walnoten
  • 1 el kokosrasp
  • 1 tl honing

Doe de havermout samen met de melk in een pannetje en breng aan de kook. Als het eenmaal kookt zet je het vuur laag en laat je het ongeveer 5 minuten pruttelen tot het de dikte krijgt die jij graag wenst. Doe in een kom en snijd de mango en appel in stukjes en leg erop. Samen met de walnoten, kokosrasp, chocola en honing.

Geniet ervan!

 

 

 

 

Advertentie

Eén reactie op “Havermoutpap met mango, appel en pure chocolade”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: