Mama’s dripcake

Afgelopen zaterdag was mijn moeder jarig, 11 november. Normaal gesproken viert mama haar verjaardag niet maar dit keer had ze er juist wel zin in! Aangezien ik regelmatig taart creaties stuur via de telefoon (en af en toe proeft ze wat) had ze tegen haar vriendinnen gezegd, Eefje maakt de taart!! Dit was een paar maanden geleden. Afgelopen maand vertelde mama dat.. en ik vroeg wat haar wens precies is.
Een regenboogtaart met oranje buitenkant, een blauwe drip en verder mocht ik het zelf invullen! Aangezien een regenboogtaart of laagjes taart wel wat tijd kost ben ik vrijdag avond begonnen met het bakken van de lagen. De lagen moeten namelijk helemaal afgekoeld zijn voor je het gaat opmaken anders smelt de botercreme gelijk.

Het klinkt ingewikkeld maar ik maakte een groot cake beslag, verdeelde het over 6 kommetjes, gaf elk kommetje een ander kleurstofje, goed roeren en 1 voor 1 in de oven bakken! 25 minuten en hop de volgende. Als je eenmaal weet hoe het moet is het niet moeilijk. Na het bakken pakte ik de lagen in met folie en liet het een nacht rusten op het aanrecht.

De volgende dag ben ik begonnen met de botercreme met gesmolten witte chocolade! Zo lekker. Met dit soort grote projecten merk je hoe fijn het is om goed apparatuur in de keuken te hebben, het ging heel snel en makkelijk! Top.
Ik ben begonnen met een paarse laag, een laagje jam erop en daarna de botercreme. Zo ben ik alle lagen af gegaan en eindigde ik met rood. De buitenkant werd oranje, de botercreme die ik over had heb ik door 2 verdeeld. 1 werd roze en het andere deel oranje. De buitenkant goed bedekt zodat je de lagen niet meer zag. Daarna de taart 30 minuten in de koelkast gezet zodat het kan opstijven.

Ondertussen de drip gemaakt, witte chocolade genache met blauwe kleurstof, en die over de taart gedaan. De roze creme heb ik gebruikt om toefjes te maken onderin en bovenop. Ook heb ik wat biscuitjes gedipt in gesmolten chocolade, ufo’s (ben er zelf niet gek op maar staan super leuk). Mijn ouders kwamen in de middag de taart ophalen, ik had gelukkig net de keuken schoon want dat is wel een drama met dit soort projecten. Overal kleurtjes en vette vingers!

De reactie van mijn moeder was geweldig. Heel blij! Toen we de taart in de avond gingen aansnijden was iedereen verrast en blij want de binnenkant was ook top! Er was veel over dus ik denk dat ik wel weet wat mijn ouders vandaag eten…. #cakeallday

Hieronder wat foto’s:

 

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: