Pindakaas balletjes met kokos

img_1605-1YUM pindakaas. Wie is er niet gek op pindakaas? Pindakaas is een fijn product om te gebruiken met bakken en natuurlijk ook op brood ;-).
Dit keer heb ik pindakaas met extra nootjes gebruikt zodat het wat krokanter is.

Soms heb je de behoefte aan een snack die goed vult. Een pindakaasballetje met kokos geeft je een boost zodat je er weer even tegen aan kan. Ik neem zo’n balletje bijvoorbeeld voordat ik ga hardlopen of in de avond. Je kan de balletjes natuurlijk ook maken voor een High Tea of als iemand op de koffie komt.

Wat heb je nodig voor 7 a 8 balletjes?

  • 1,5 eetlepel pindakaas met extra nootjes
  • 1 banaan
  • 1 tl lijnzaad
  • 3 el havermout
  • Kokos rasp
  • 1 tl kaneel
  • 4 a 5 stukjes pure chocolade

Als eerste prak je de banaan, daarna voeg je lijnzaad, pindakaas, havermout en wat kaneel toe. Meng dit goed door elkaar. Ik heb het mengsel daarna even in de vriezer gedaan (+/- 5 a 10 minuten) zodat je er makkelijker balletjes van kan maken. Schep 1 el kokos door de balletjes heen.

Leg nu een laagje kokos op een bord. Maak balletjes van het mengsel en rol het daarna door de kokos. Leg het op een apart plankje aan de kant. Ik heb tussendoor mijn handen omgespoeld, want het wordt wel een beetje een kliederboel!

Plaats een pan op het vuur met een laagje water, plaats hier een steelpan op en leg hier de chocolade blokjes op. Je gaat nu de chocolade au bain marie smelten.
Als de chocolade gesmolten is giet je het over de balletjes. Plaats daarna de balletjes in de koelkast als je het binnen 1 a 2 dagen nuttigt. Anders de balletjes in de vriezer!

Advertentie

Eén reactie op “Pindakaas balletjes met kokos”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: