Verse kippensoep – snel en gezond

Als de’R’ in de maand zit,  is het tijd voor extra vitaminen. Deze uitspraak herken je vast wel van thuis uit. De ‘griep’ periode is weer in aantocht, koude dagen, sneller binnen blijven bij de verwarming, minder snel de deur uit om te sporten..
Toch de griep te pakken? Of voel je je niet helemaal fit en behoefte aan wat gezonde recepten? Dan ben je hier bij het juiste adres :-).

In mijn vorige blog schreef ik over vijgen, hoe gezond ze zijn inclusief een lekker recept. Dit is zeker een aanrader als je behoefte hebt aan vitaminen! Maar het recept wat ik nu met jullie deel is ook zeker de moeite waard. Kippensoep, vanuit vroeger een wel beroemd recept tegen ‘griep’, of het echt werkt weet ik niet maar de soep is lekker! Oké, neem er wel 30 a 45 minuten vooruit, minder snel dan een bliksoep uit de winkel maar zelfgemaakte soep is gezond en deze soep is ook nog leuk om te maken.

Wat heb je nodig voor een grote pan soep? 

 • 1 liter kokend water
 • 3 bouillon tabletten
 • 5 kippen drum sticks
 • 1 prei
 • 1 groene, rode en gele paprika
 • 1 ui
 • 1 laurier blaadje
 • Eieren (1 p.p.)
 • 200 gram mihoen
 • Naar smaak zout en peper
 • Peterselie

Zet een pan met water op en als het kookt voeg dan de bouillon tabletten en het blaadje laurier toe. Ga nu met de kip aan de slag, haal het vel van de drums sticks af. Doe de drumsticks in de bouillon en laat dit 20 minuten heel zachtjes koken. Kook ondertussen de eieren hard. Snijd alle groenten in stukjes, mag klein of iets grover wat jij wenst.
Haal de kip uit de bouillon en trek handschoenen aan want de kip is erg warm. ‘Pluk’ de kip nu en gooi al het kippenvlees in de pan. Zorg dat er geen botjes in de soep terecht komt. Als je hier mee klaar bent voeg je ook de gesneden groenten en de mihoen toe.
Laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken. Proef ondertussen of de soep goed op smaak is en voeg naar smaak wat zout en/of peper toe.

Schenk de soep in kommen. Snijd 1 ei p.p. in kwarten en leg dit erboven. Strooi er wat peterselie over en eet smakelijk!

 

Op de hoogte blijven van mijn laatste recepten of motivatie tips? Volg me op instagram

Advertentie

2 Reacties op “Verse kippensoep – snel en gezond”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: