Brownie bar met roodfruit en witte chocolade

Een brownie, met een heerlijke bodem, rood fruit erover en afgemaakt met witte chocolade. De brownie is kleverig, totaal niet droog. Precies waar ik zelf van houd! Door de bodem van bloem en havermout in combinatie met een brownie valt het net wat minder zwaar als een volledige brownie en het geeft een extra smaak beleving. Zelf gebruik ik chocolade callets in plaats van chocolade repen.
Als je een recept maakt met voornamelijk chocola (dus hoofd ingrediënt) dan zou ik voor goede chocolade gaan en niet de ‘goedkoopste’ reep van de supermarkt want dat proef je terug in de brownie.

De brownie bar is makkelijk te maken en er kan bijna niks mis gaan. Het enige wat belangrijk is, is dat je het mengsel niet te lang blijft doorkloppen en de brownie op tijd checkt met een sateprikker. Ook schijnt het dat een brownie lekkerder is na een nacht koud zetten, dus houd daar rekening mee als je het wilt gaan bakken!

Wat heb je nodig voor een brownie bar, van ongeveer 19 bij 29 cm:

Voor de bodem:

 • 150 gram boter
 • 170 gram bloem
 • 85 gram havermout
 • 100 gram licht bruine suiker
 • Snufje zout

Voor de brownie:

 • 120 gram boter
 • 75 pure chocolade in kleine stukjes
 • 75 gram rood fruit (diepvries)
 • 250 gram suiker
 • 2 eieren
 • 1 tl vanille extract of aroma
 • 60 gram cacao
 • 80 gram bloem
 • Snufje zout
 • 40 gram witte chocolade in kleine stukjes om de brownie af te maken

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Als eerste maak je de bodem. Smelt de boter, meng ondertussen de bloem, havermout, zout en suiker samen. Als de boter gesmolten is voeg je dit toe en meng je het geheel. Vet een brownie bakblik in, zelf leg ik ook nog een bakpapier erin. Verdeel het deeg over de bodem, druk met een bolle kant van de lepel zodat je het glad kan maken. Plaats in de oven voor 15 minuten.

Ondertussen maken we de brownie. Voeg 50 gram van de chocolade in een bakje samen met de boter. Smelt dit in de magnetron, 2 x 30 seconden is vaak genoeg. Meng even goed door. Giet in een grotere kom en voeg de suiker toe, klop door. Voeg de eieren en vanille toe, klop weer door. Als laatste voegen we de cacao, bloem en zout toe. Spatel rustig door. Voeg als laatste de overige stukjes chocolade toe (25 gram) door het mengsel.

Haal het bakblik uit de oven, verdeel het brownie beslag over de bodem, pas op dat de bodem niet stuk gaat. Voorzichtig doen!

Verdeel het rood fruit over de brownie en plaats in de oven voor 30 minuten. Zelf heb ik de brownie uiteindelijk 35 minuten erin gelaten. Je kunt de brownie checken met een sateprikker, de prikker moet een beetje plakkerig/korrelig zijn, niet droog zoals bij cakes! Want dan is de brownie niet fudgy wat het wel moet zijn natuurlijk.

Laat de brownie volledig afkoelen, smelt witte chocolade au bain marie. Maak streepjes met een lepel over de brownie. Zet daarna een nacht koud (of minimaal 3 uur). Snijd aan en geniet! De brownie is zeker 5 dagen houdbaar.

Laat je mij weten als je deze heerlijke brownie hebt gemaakt? Ik ben benieuwd hoe je creatie eruit ziet. Tag me in je bericht op Facebook of Instagram@eefjesfinest #eefjesfinest 

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: