Dripcake Red Velvet oreo

Zoals jullie in mijn vorige blogs hebben kunnen lezen heb ik begin september ‘Heel Arnhem Bakt’ gewonnen. Tijdens deze wedstrijd maakte ik een Red Velvet. Wat is er speciaal aan een Red Velvet? Red Velvet staat bekend om zijn mooie rode kleur, dit komt door de rode kleurstof. Je kunt ook natuurlijke ingrediënten gebruiken maar met een rode kleurstof krijg je wel de mooiste rode kleur. Naast de rode kleurstof hoort cacao ook in het beslag van een Red Velvet.

Je kunt zelf kiezen hoeveel lagen je wilt maken. Zelf ben ik bij dit recept voor 3 lagen gegaan maar als je liever 2 hebt dan is dat ook mogelijk. De Red Velvet maak je op met een cream cheese frosting. Tussen de lagen en de buitenkant. Ik heb bij dit recept de Red Velvet een twist gegeven door gebruik te maken van oreo koekjes en een pure chocolade drip.
Naast Red Velvet taart zie je tegenwoordig meerdere manieren om een Red Velvet te maken. Zoals Red Velvet pannenkoekjes, muffins, cake, bars.

Het is een lang recept met veel ingrediënten, als je het recept eenmaal onder de knie hebt valt het reuze mee. Belangrijk is, volg goed het recept dan kan er niks mis gaan!

Ingrediënten voor Dripcake Red Velvet oreo – springvorm 20 cm:
Voor de rode cake lagen:

 • 340 gram zelfrijzend bakmeel
 • 1,5 tl bakin soda
 • 2,5 el cacao poeder
 • 40 ml espresso
 • 250 gram kristalsuiker
 • 250 ml plantaardige olie
 • 3 eieren
 • 200 ml karnemelk
 • 1 tl wijn azijn
 • Flinke snuf zout
 • 1 tl vanille extract
 • 3 tl rode kleurstof (hoeveelheid ligt aan de soort kleurstof die je gebruikt, ik gebruik zelf kleurstof van een taart shop, uit de supermakrt zijn voor Red Velvet taarten niet krachtig genoeg)

Cream frosting:

 • 500 gram monchou (op kamertemperatuur!)
 • 300 gram boter (op kamertemperatuur!)
 • 100 gram witte chocolade
 • 200 gram poedersuiker
 • Vanille stokje
 • 100 gram oreo koekjes (verkruimeld)

Opmaak:

 • 150 gram pure chocolade
 • 100 ml slagroom
 • 100 gram oreo koekjes
 • 50 gram rode bessen
 • 50 gram frambozen
 • 50 gram blauwe bessen
 • Poedersuiker

We beginnen met de cake lagen, aangezien deze afgekoeld moeten zijn voordat we de taart gaan opmaken.

Verwarm de oven voor op 170 graden

 • Pak een kom, zeef hier het zelfrijzendbakmeel in. Voeg baking soda, zout en cacao eraan toe en roer door elkaar. Zet aan de kant.
 • Pak een andere grote kom en mix de olie en suiker toe. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix tussendoor. Voeg daarna de karnemelk, azijn, espresso en rode kleurstof toe. De rode kleurstof kun je eventueel later nog extra toevoegen als je niet tevreden bent met de kleur.
 • Voeg nu in delen het droge mengsel toe.Voeg een deel toe, mix ondertussen, voeg daarna weer wat toe, blijf dit doen tot het droge mengsel op is. Zorg dat het totale beslag goed gemengd is.
 • Mocht de kleur niet voldoende rood zijn, voeg dan extra kleurstof toe.
 • Weeg het beslag en deel door 3. Pak 3 bakvormen van 20 cm, beleg de bakvormen met bakpapier en vet de zijkanten met boter in. Zorg dat er in elke bakvorm dezelfde hoeveelheid beslag zit. Goed afgwegen dus.
 • Bak de cake lagen af in 20 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden.
 • Als de cakes klaar zijn, haal je de bakvormen eruit en laat je ze goed afkoelen. Haal voorzichtig de springvormen los. Laat de cake lagen verder afkoelen.

Ondertussen maken we de cream frosting.

 • Smelt 100 gram witte chocolade au bain marie en laat afkoelen (op kamertemperatuur)
 • Zorg dat de producten voor de cream frosting op kamertemperatuur zijn, als de producten te koud zijn kan het in de schift raken.
  Pak een kom en voeg de boter toe in blokjes. Mix tot de boter een beetje wit uitslaat. Voeg daarna de roomkaas toe, doe dit in delen zodat het niet gaat schiften, zelf laat ik de mixer draaien en voeg ik beetje bij beetje een flinke lepel roomkaas toe. Voeg, terwijl je blijft mixen, de poedersuiker toe (mixer laag zetten anders vliegt de poedersuiker omhoog ;-)) voeg daarna de merg van het vanille stokje toe. Zet de mixer uit en ga met een spatel langs de kom om zeker te weten dat alles goed mengt. Zet daarna de mixer weer aan.
 • Voeg de gesmolten witte chocolade er aan toe, let op dit moet dezelfde temperatuur hebben als de boter/roomkaas mengsel. Terwijl de mixer draait voeg je langzaam de gesmolten witte chocolade langzaam toe. Zet de mixer 2-3 minuten op hoge snelheid, proef even en als je van zoeter houd kun je wat poedersuiker toevoegen.
 • Zet even weg in de koelkast.

Ondertussen maken we de pure chocolade genache die straks over de taart gaan. Hiervoor heb je slagroom en pure chocolade nodig. Snijd de pure chocolade in kleine stukjes en doe in een kom.

Verwarm de slagroom in een steelpannetje, als het bijna kookt haal je het van het vuur en voeg je dit toe aan de chocolade. Roer door, tot dat alle chocolade helemaal gesmolten is. Zet daarna aan de kant, op kamer tempratuur.

Als de cakes goed afgekoeld zijn gaan we de taart opmaken.

Haal de cream frosting uit de koelkast en doe een deel in een spuitzak (bij voorkeur, kan ook zonder spuitzak).

Snijd bij elke cake laag voorzichtig de bolle bovenkant eraf. (Als je dit niet doet is je taart straks niet recht!). Leg 1 cake laag op de taart plateau en spuit de cream frosting op de cake laag (in een spiraal, zodat overal dezelfde hoeveelheid frosting op zit, gebruik je geen spuitzak, voeg dan met een spatel de roomkaas toe). Mocht je het exact willen per laag zou je de frosting ook nog apart kunnen wegen.

Ga er voorzichtig met een spatel overheen zodat het glad wordt. Strooi hier verkruimelde oreo koekjes overheen. Leg daaarna de volgende cake laag erop. Vervolgens weer cream frosting via de spuitzak op de cake laag, verkruimelde oreo koekjes eroverheen en weer een cake laag. Smeer nu de hele cake laag in met de cream frosting. Ik doe dit het liefst met de spuitzak, begin helemaal onderaan en maak zo rondjes tot ik bovenop uit kom. Ga met een brede spatel langs de zijkanten en strijk de cream frosting goed af.

Merk je dat de cream frosting tijdens het opmaken opwarmt? Zet het dan tussentijds terug in de koelkast of zet de taart en de cream frosting even 20 minuten terug en ga daarna verder met de taart. Als het te warm is dan is het lastig de zijkant strak af te strijken.

Als je dit af hebt zet je de taart een uur in de koelkast.

Haal de taart uit de koelkast. Schenk de pure chocolade over de bovenkant van de taart. Je kunt dit verdelen met een lepel (bolle kant) of via een flesje. Begin in het midden en smeer voorzichtig uit naar de buitenkant. Nu zakt de genache een beetje naar beneden en stijft als het goed is snel op. Zodat je druipers krijgt aan de zijkanten van de taart.

Maak de taart vervolgens op met rode bessen, frambozen en blauwe bessen. Strooi een beetje poedersuiker over het fruit. Breek de Oreo koekjes door de helft en leg deze er tussen.

Beste is om de taart eerst 3 uur koud te zetten voor te serveren.

Ik hoop dat jullie niet geschrokken zijn van het enorm lange recept, maar geloof me het is de moeite waard!

Ben je de tel kwijt en ben je opzoek naar een wat makkelijker recept? Probeer dan de cheesecake oreo met salt caramel!

Laat je me weten als je dit recept gemaakt hebt? Bijvoorbeeld door mij te taggen in een foto op Instagram?

Advertentie

5 Reacties op “Dripcake Red Velvet oreo”

 1. Hoi Eefje, deze taart ziet er echt heerlijk uit! Ik zou hem graag voor mijn verjaardag maken as. woensdag. Echter moet ik gewoon werken dus zal ik het in de avonduren moeten maken. Hoe lang ben je ongeveer bezig met het maken van deze taart (incl. wachttijden)?

  En zou ik bijv. ook al vanavond de cake en de frosting kunnen maken en dan op dinsdagavond de taart opmaken zodat we hem woensdag kunnen aansnijden? Of is dat te ver van te voren?

  Ik hoor het graag. 🙂

  Groetjes Tineke

  Like

  1. Hoi Tineke, bedankt.
   Wat ik vaak doe met zulke taarten is:
   2 dagen van te voren de cakes maken en koel bewaren (niet perse id koelkast maar bv kelder of bijkeuken).
   1 dag van te voren creme maken en de taart ook gelijk afsmeren en koud zetten. Als de taart 2uur minimaal koud heeft gestaan kun je de drip maken (de drip moet over een koude frosting/creme anders stopt de drip niet optijd en kan die doorlopen tot onderaan de taart en dat wil je liever niet).

   Like

   1. Dankjewel voor je snelle reactie! De taart staat nu in de koelkast en dan kan ik hem afmaken met de ganache. Wat mij wel opvalt is dat mijn taart, ondanks het volgen van je recept, helaas de mooie rode kleur mist. Hij is bruin geworden. Is 2,5 eetlepel cacao misschien dat toch te veel geweest? En wat voor wijnazijn heb jezelf gebruikt? Ben ook erg benieuwd naar de smaak morgen! Straks nog even afmaken en dan hopen dat de smaken samen lekker zijn 🤞🏻
    Voor het verdelen van de Cream frosting zou ik ook als tip voor anderen willen geven dat ze daar niet te zuinig mee hoeven zijn. Ik heb nu een heel dikke laag aan de buitenkant (niet erg nu omdat de bruine kleur dan weg gewerkt is 😅).
    Ben benieuwd naar het eindresultaat!

    Like

   2. Hoi Tineke, spannend ben benieuwd hoe de taart wordt.
    Rode kleurstof uit de supermarkt zijn niet heel krachtig, ik gebruik kleurstof van een taart webshop dan wordt het echt goed rood. Cacao hoort in een red velvet cake en samen met rode kleurstof hoort er juist een donkere rode kleur te ontstaan. Welke kleurstof heb je nu gebruikt? Ik koop zelf kleurstof bij Baktotaal Bouwhuis. Mijn eerste red velvet gemaakt met dr oetker kleurstof en die werd helaas ook bruin. Hopelijk smaakt de taart wel goed! :-)

    Groetjes.

    Like

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: