Oreo cheesecake met karamel

20170728_120840-e1501236789141.png

Sorry #notsorry …. alweer een cheesecake! Oké, deze hoort absoluut niet in het ‘gezonde rijtje’ maar aangezien ik het leuk vind om regelmatig te taarten bakken wil ik deze graag met jullie delen. Tuurlijk zou ik mijn best kunnen doen om een gezondere varriant te maken maar als je een gezonde levensstijl aanhoudt betekend niet dat je helemaal geen taartje meer mag of iets anders ‘minder gezonds’. Vandaar dat ik deze cheesecake uitwerk, want uiteindelijk is een taart zelf bakken wel veel lekkerder!
En een taart uit bv. de supermarkt is ook niet altijd alles….(met allemaal vreemde ingrediënten die toegevoegd zijn..) Goed genoeg gepraat, hieronder het recept en laat me vooral weten als je de cheesecake gaat maken of gemaakt hebt!

Wat heb je nodig voor 1 cheesecake van 22 cm?

  • 2 rollen oreo koekjes
  • 600 gram mascerpone
  • 200 gram crème fraiche
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 1 x recept salted caramel van Zoetrecepten.nl
  • 75 gram roomboter

Als eerste verwarmen we de oven voor op 140 graden.
Goed om te weten, maak de taart een dag van te voren. Na dat de taart uit de oven komt moet hij eerst afkoelen daarna minimaal 3 uur in de koelkast!

Smeer het bakblik van te voren in met boter, ik leg op de onderkant altijd bakpapier en smeer de zijkanten met boter in.

Smelt de boter en zet even aan de kant. Maal 1,5 pak oreo koekjes in de keukenmachine. Heb je geen keukenmachine? Doe dan de koekjes in een gesloten plastic zak (bv. diepvries zakjes) en ga er met een deegroller overheen. Voeg de boter erbij en verdeel dit over de bodem van het bakblik. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet het bakblik even aan de kant.
Voeg in een kom de mascarpone en crème fraiche. Liefst met een spatel rustig doorroeren. Voeg 100 gram bruine basterdsuiker toe. Voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe en meng dit rustig door. Verdeel dit over de koekjes bodem en plaats in de oven voor 60 minuten.

Ondertussen maak je de karamel. Klik hier voor het recept!

Het recept maak je ongeveer in een half uur, daarna afkoelen en uiteindelijk in de koelkast.
Als de taart klaar is, laat je hem afkoelen en zet je hem uiteindelijk in de koelkast. Als je de taart uit de oven haalt kan die nog een beetje vochtig zijn maar dit komt later helemala goed.
De volgende dag maak je de taart. Verdeel een laag karamel over de taart, strooi hierover wat stukjes oreo koekjes (koekjes in de hand breken) en maak daarna nog een paar slierten karamel met een lepel en je taart is klaar!

Tip: maak de taart een uur voor serveren op, dan blijven de oreo koekjes boven op nog lekker knapperig!

Advertentie

Eén reactie op “Oreo cheesecake met karamel”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: