Pure chocolade repen met cranberrys en marshmallows

Een gezonde snack met chocolade. Tegenwoordig kun je in de supermarkt pure chocolade kopen van 72% / 85% chocolade. Tuurlijk is het niet de bedoeling gelijk een hele reep te eten want naast de gezonde effecten bevat het ook verzadigd vet.

Waarom jezelf af en toe verwennen met pure chocolade? Het maakt je blij! In de pure chocolade zitten ool vitaminen en mineralen zoals vitamine B1, B6, A & fosfor, kalium em calcium.

Het is wennen om echt pure chocolade te eten want het is anders als het huismerk pure chocolade waar vaak maar 50% cacao in zit. Zelf ben ik eerst begonnen met 72% een langere periode af en toe te eten en zo nu en dan neem ik 85%. Het is namelijk wel wennen, niet iedereen houd ervan!

Goed, we gaan naar het recept want door de chocolade te combineren met noten en vruchten is de kans groter dat je het lekkerder vind.

Wat heb je nodig voor ongeveer 8 chocolade repen?

  • 200 gram pure chocolade 85%
  • 2 el gedroogde cranberries
  • 50 gram ongezouten pistachenoten
  • 50 gram amandelen of andere noten
  • 75 gram gekleurde marshmellows

Als eerste bekleed je een langwerpige vorm met vershoudfolie (bijvoorbeeld een kleine ovenschaal).
Hak als eerste de pistachenoten en amandelen, dit kun je doen in een keukenmachine of met onderkant van een glas even goed drukken want ze hoeven niet helemaal fijn gemaald te worden. Knip de marshmallows in stukjes.

Breek de chocolade in stukjes. Smelt 3/4e van de chocolade au bain-marie. Als het gesmolten is, haal je het van het vuur en meng je de laatste 1/4e van de chocolade erdoorheen totdat alles gesmolten is.

Meng de noten, cranberries en marshmallows door de chocolade en giet het in de vorm. Laat het hard worden in de koelkast. Daarna kun je het in repen snijden!

Geniet ervan, meer op de hoogte blijven van Eefjesfinest? Volg me dan via Instagram!

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: