Avocado cheesecake met frambozen en witte chocolade

Het is weer tijd voor een cheesecake recept! Ondanks de avocado is dit echt een fout taartje. Laatste tijd heb ik veel cheesecakes gemaakt die in de oven moeten. Deze cheesecake hoeft niet in de oven, handig en snel klaar dus. De combinatie frambozen en witte chocolade is top, maar met avocado… is het nog meer smullen.
Ik heb dit keer niet voor een ronde vorm gekozen, wil je dat liever wel dan zou ik ongeveer 1,5 a 2 x het recept nemen.

Wat heb je nodig voor 1 cheesecake? 

  • 1,5 avocado
  • 400 gram roomkaas
  • 150 ml slagroom
  • 5 el suiker
  • 125 frambozen (mag ook bevroren)
  • 50 gram witte chocolade
  • 130 gram speculaas
  • 40 gram boter

Eerst gaan we de bodem maken. Maal de speculaas koekjes in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpannetje of magnetron. Voeg samen. Bekleed de bakvorm met bakpapier of boter. Verdeel over de bodem en druk met de bolle kant van de lepel alles goed aan.

Plaats een steel pannetje op laag vuur en doe hier de frambozen in met 1 el water. Roer door tot alle frambozen zacht zijn en het een sausje is geworden, doe het in een bakje. Klop de slagroom, samen met de suiker stijf. Zet aan de kant. Smelt de witte chocolade au bain marie, als de witte chocolade gesmolten is zet je dit ook aan de kant.

Doe de roomkaas in een kom en ga rustig met een spatel erdoorheen. Mix de avocado, ik doe dit in de Magimix. Met een blender lukt het ook, voeg dan wel een beetje roomkaas toe zodat de blender het beter kan mixen. Voeg daarna de slagroom, avocado en roomkaas samen. Ga rustig met een garde door het mengsel. Niet te hard want anders wordt roomkaas te zacht. Proef tussendoor of je het zoet genoeg vindt. Schenk nu langzaam de witte chocolade erbij en roer door.

Schenk het mengsel in de vorm. Schenk de frambozen saus over het mengsel. Ik deed dat met een lepel, beetje verdelen over de taart. Daarna met een sateprikker van links naar rechts erdoorheen. Dan krijg je een ‘swirl’  effect. Plaats de taart in de koelkast voor minimaal 3 uur.

Serveer de taart met bv. een bolletje vanille ijs en wat frambozen saus. Of zonder ijs maar met een dot slagroom… maak er een feestje van!

Advertentie

2 Reacties op “Avocado cheesecake met frambozen en witte chocolade”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: