Witte chocolade, frambozen swirl cheesecake

De naam verklapt het eigenlijk al en kan er veel over vertellen.. maar deze cheesecake is echt ge-wel-dig!! Chocolade is altijd goed, helemaal witte chocolade. Frambozen zijn fris en ook lekker. Witte chocolade en frambozen doen het ook nog eens super samen. Beide verwerkt in mijn favo taartje: cheesecake!

Ik neem jullie snel mee naar het recept! Wat heb je nodig voor een springvorm van 24cm?

  • 200 gram biscuits
  • 90 gram roomboter
  • 600 gram roomkaas
  • 4 eieren
  • 150 gram suiker
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 100 gram witte chocolade
  • 125 gram frambozen
  • Verse slagroom

Als eerste verkruimel je de biscuits, doe dit in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje of magnetron en voeg toe. Bekleed de springvorm met een vel bakpapier en smeer de randen met een beetje boter in. Verdeel de biscuit over de bodem en druk met de bolle kant van de lepel de biscuits aan. Zet de springvorm in de koelkast.

Doe de frambozen in een steel pannetje. Voeg een klein beetje water en suiker toe. Roer door, laat heel even kort koken en haal van het vuur en doe het in een kommetje zodat het kan afkoelen.

Verwarm de oven voor op 140 graden. Snijd de witte chocolade in kleine stukjes en smelt au bain marie. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Doe de roomkaas in een kom en voeg de suiker, vanille suiker toe. Voel of de witte chocolade ondertussen is afgekoeld, zo ja kun je het toevoegen. Let op, beetje bij beetje toevoegen. Als alles erbij zit, voeg je 1 voor 1 de eieren toe.

Haal de springvorm uit de koelkast. Voeg de helft van de cheesecake vulling op de bodem. Verdeel wat frambozenmengsel eroverheen. Schenk daarna de rest van de cheesecake vulling erover. Let op, tijdens het schenken verdeel je gelijk het mengsel. Je kan namelijk niet gaan roeren i.v.m. frambozenmengsel ertussen zit.

Verdeel wat thee lepel druppels over de bovenkant en ga met een sate prikker door de druppels heen. Dit geeft de swirl effect.

Plaats een ovenschaal met water in de oven en plaats de cheesecake op een oven rekje. De cheesecake bak jw 60 minuten. Ondertussen niet de oven openen. Na 60 minuten doe je een ovenwand tussen de ovendeur en laat je de cheesecake verder op temperatuur komen. Dit doe je ook ongeveer een uur, daarna een uur op het aanrecht en uiteindelijk 3 uur in de koelkast. Dit doe je om schreuren te voorkomen.

Serveer de cheesecake met verse slagroom en frambozenmengsel!

Laat je me weten als je de taart hebt gemaakt?

Advertentie

Eén reactie op “Witte chocolade, frambozen swirl cheesecake”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: