IJskoffie met likeur 43 en slagroom

YUM, ijskoffie! Sinds kort hebben wij een luxe espressomachine, 1 persoons wel maar zo een die ook in de horeca wordt gebruikt. Zo leuk want nu kan ik lekker los gaan! Ik drink niet heel veel koffie maar het maken ervan vind ik erg leuk. Bij mijn vorige job heb ik ook van een barista les gekregen in het maken van goede espresso, inlcusief het maken van figuren.

Nu het zomer is, hoort daar natuurlijk een zomers drankje. Tuurlijk, ook ik, geniet wel eens van iets wat minder gezonder is. Kunnen wel ons hele leven groene smoothies drinken maar af en toe verwennen met bijvoorbeeld een ijksoffie met likeur 43 is ook belangrijk!

Wat heb je nodig voor 2 ijskoffie met likeur 43? 

  • 2 shotjes likeur 43
  • 6 espresso ijsblokjes
  • 200 ml amandelmelk
  • 2 tl vanille aroma
  • 2 tl kaneel
  • 200 gram slagroom (voorkeur om zelf de slagroom te kloppen, een spuitbus is ook mogelijk!)
  • 20 gram suiker

Als eerste maak je een dag van te voren espresso ijsblokjes. Je zet een aantal sterke espresso’s en laat dit afkoelen. Giet dit daarna in een ijsblokjes vorm en zet het in de vriezer.

Als je ijsblokjes klaar zijn haal je ze uit de vorm. Doe per glas 3 espresso ijsklontjes erin. Voeg 1 shotje likeur 43 per glas toe.
Schenk hier 100 ml amandelmelk overheen. Voeg de kaneel en vanille aroma toe en roer voorzichtig door.

Klop de slagroom stijf samen met de suiker en schep hier ongeveer 3 flinke eetlepels op. Zet een rietje in het glas en je ijs koffie is klaar!

Tips:
– Geen zin om eerst espresso ijsblokjes te maken? Zet een epsresso, meng dit met de amandelmelk, laat even afkoelen in de koelkast en vervolg de rest van de stappen

– Je kunt de ijskoffie ook blenden, dan heb je geen grote ijsblokjes in je glas. Ik vond dit persoonlijk juist leuk staan.

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: