Fruit & gesmolten chocolade

De titel verklapt het al, een heerlijk verwen tussendoortje! Het lijkt een beetje op chocoladefondue maar dan kan je het van te voren klaar maken en serveren als je visite hebt. Het ziet er feestelijk uit en makkelijk om te maken. 

Wat heb je nodig voor een gezellig bordje fruit? 

  • 1 banaan
  • 1 mandarijn
  • 1 nectarine
  • 150 gram pure chocolade
  • Kokosrasp
  • Handje nootjes (stuk gemaakt)
  • Chiazaad

Smelt de pure chocolade au bain marie, dat houd in een grote pan met een laagje water op laag vuur zetten, plaats een steelpan erboven en smelt zo de chocolade. Belangrijk is dat de steelpan het water aan de onderkant niet raakt want anders gaat de chocolade te snel smelten en komen er dikke klonten.

Snijd ondertussen het fruit, prik er een saté prikker in of een kleine olijf prikker. Zet de dips klaar. Als de chocolade gesmolten is doe je met een pannenlikker of kleine lepel de chocolade over het fruit heen. leg het op een bord en strooi er een dip naar keuze overheen.

Je kan het fruit in de koelkast leggen, maar het is ook lekker om het gelijk zo te eten. Je kan er ook voor kiezen om ander fruit te nemen, bijvoorbeeld stukjes ananas, aardbei of peer! 

Geniet ervan :)

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: