Pannenkoekjes van teffontbijt, havermout en banaan

Ontbijt, een goed ontbijt zorgt voor een gezonde start van de dag. Je darmen worden aan het werk gezet, je krijgt energie binnen en de juiste voedingsstoffen. Na een nacht slapen is het verstandig goed te ontbijten, je zult merken dat het effect heeft verder op de dag.

Als je niet of laat ontbijt, ga je meestal aan het einde van de dag snacken (vaak de verkeerde snack).  In de ochtend ontbijten hoort bij een gezonde levensstijl. Het beste is om elke ochtend anders te ontbijten. Bijvoorbeeld: havermoutpap met banaan, mugcake  van teffontbijt met fruit en yoghurt, kwark met granola en fruit, pannenkoekjes voor als je meer tijd het. Ik ben gek op ontbijten, helemaal als ik vrij ben. Dan eet ik vaak pannenkoekjes, wentelteefjes of iets anders. Zie hieronder mijn pannenkoekjes recept.

  • 1 rijpe banaan
  • 3 el teffontbijt van Zonatura
  • 1 ei
  • Snufje zout en kaneel
  • Scheut melk (20 ml)
  • Pindapasta van Body en Fitshop
  • 4 aarbeien
  • 1 el kwark
  • Olijfolie
  • 1 el kokos

Prak de helft van de banaan in een kom, roer hier een ei bij. Schenk de melk erbij en roer het goed door. Voeg teffontbijt, zout en kaneel toe. Zorg dat alles goed gemengd is.
Plaats ondertussen een koekenpan op het vuur en laat goed heet worden.
Schenk een scheutje olijfolie in de pan. Gebruik een eetlepel als hoeveelheid per pannenkoek. In 1 pan kon ik 3 pannenkoekjes maken, dus 3 x 1 el pannenkoekenbeslag in de pan, probeer een rondje. Laat het ongeveer 2 minuten per kant bakken.
Plaats de pannenkoejes op een bord op elkaar. Ga door tot het beslag op is.

Snijd de andere helft van de banaan in plakjes en besmeer dit met de pindapasta. Leg dit om de pannenkoekjes. Snijd de aardbeien in plakjes en leg dit erbij. Strooi de kokos erover heen en genieten maar !

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: