Moestuin heeft het zwaar

Een paar weken verder, hoe is het met onze moestuin? Tja, wel oke maar niet super. Even terug blikken naar een paar weken terug want toen stond alles in bloei, vruchten waren nog niet rijp maar we konden wel zien dat er enorm veel vruchten aan zouden komen. Ook de luizen was een probleem, de lieveheersbeestjes hebben zeker geholpen, gelukkig.

Toen kwamen er een paar warme dagen, elke avond water gegeven. Toch, de zomers van nu zijn zo heet of nat dat de planten daar niet goed op reageren. De frambozen waren heerlijk, de kersen (wat eigenlijk een perenboom moest zijn) groeit goed maar zonder vruchten of ze zijn door de mieren op gegeten, de vijgenplant groeit en bloeit maar de eerste vruchten heb ik weggegooid want waren rot van binnen (tips?!), de aubergine had het zwaar maar hangen nu 2 mini vruchten aan, paprika groeit van een klein plantje naar een middel maat. Druiven struik wordt enorm. En dan nu.. de bramen, waar we ontzettend veel vruchten van hadden die nog moesten rijpen, toen kwam de hittegolf. Tja, behoorlijk aantal vruchten zijn verbrand door de heftige zon en wit uitgeslagen, daarna uitgedroogd. Alle takken weg geknipt wat verbrand was en hebben gelukkig nog een deel kunnen redden maar goed, leer les voor volgend jaar, opzoek naar een groot doek voor schaduw als er weer een hittegolf aan gaat komen.

Benieuwd hoe het deze maand gaat aangezien het natter is! In september kom ik hier op terug.

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: