Pitabroodje met kip en yoghurtsaus

Het werd weer eens tijd voor een diner recept. Pita broodje met kip en zelfgemaakte yoghurtsaus. Tuurlijk, kook regelmatig diverse gerechten maar werk niet altijd alles uit en sommige gerechten zijn niet zo ‘bijzonder’ dat ik ze graag via mijn blog deel. Dit gerecht in tegendeel, ik ben gek op ‘uit de hand eten’, bijvoorbeeld kip kluiven (heerlijk!), wraps, broodje burger of zoals nu een pitabroodje.

Het liefst eet ik een shoarma broodje met knoflooksaus, smaakt heerlijk maar mijn lichaam is daar minder blij mee. Als ik iets teveel sausjes eet, vet vlees of andere zoutjes/zoetjes dan gaat het echt snel achteruit. Kom niet alleen aan maar ook mijn huid e.d. Ik let er dus extra op, al is dat soms best lastig (zoals op feestjes/avondjes)!

Wat heb je nodig voor pitabroodjes voor 2 personen? 

 • Pitabroodjes (4 stuks, of meer als je hongerige mannen aan tafel hebt)
 • 350 gram kipfilet of kip haasjes
 • 1 courgette
 • Shoarma kruiden
 • Olijfolie
 • Sla naar keuze
 • 100 gram Griekse yoghurt
 • 2 tl kerrie poeder
 • 1 tl paprika poeder
 • (chili) peper en zout
 • 1 flinke teen knoflook
 • 1 tl Italiaanse kruiden

Als eerste gaan we de kip in kleine reepjes snijden. Doe alle kip in een kom en schenk hier wat olijfolie bij. Kruid de kip met shoarma kruiden, geen shoarma kruiden? Gebruik dan paprika poeder, sambal en wat zout en peper. Laat de kip even afgedekt in de koelkast staan.

Ondertussen maak je de yoghurt saus zodat de kruiden goed kan intrekken in de kip. Doe de Griekse yoghurt in een kommetje, voeg hier een geperste knoflookteen aan toe. Voeg kerriepoeder, paprika poeder, (chili)peper, zout en Italiaanse kruiden toe. Roer door en proef ondertussen, liever wat meer kerrie of paprika poeder? Voeg gerust toe. Dek  de saus af en zet het even apart in de koelkast. Houd je van saus en wil je liever iets meer? Gewoon wat yoghurt toevoegen!

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak hier zachtjes de kip in. Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes. Als de kip gaar is voeg je de courgette toe. Proef ondertussen een stukje kip, is het naar wens? Anders kan je er nog wat kruiden overheen strooien tijdens het bakken.

Verwarm de pita broodjes zoals vermeld op de verpakking. Meestal 4/6 minuten in de oven of 2 minuten onder de grill. Ik heb gekozen voor een grill, geeft ook een leuk structuur aan het broodje. Toevallig zijn mijn pita broodjes wat gekruid, deze komen van de Lidl tijdens de Griekse weken, zijn dus niet standaard te koop.

Als de broodjes warm zijn snijd je ze open, vul de broodjes met kip en sla. Maak het broodje af met de yoghurtsaus. Smullen maar! Ook leuk om alles op tafel te zetten zodat ieder zijn eigen broodje kan maken.

  

 

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: