Havermout met gebakken banaan

  

Banaan, mijn lievelingsfruit zoals je waarschijnlijk al door had. Dagelijks eet ik banaan, liefst bij elk gerecht maar goed dat wordt iets te gek. Havermout eet ik ook regelmatig, de combinatie banaan en havermout is zo lekker, dit keer heb ik er een andere variant van gemaakt. Benieuwd hoe je havermout met gebakken banaan maakt?

Wat heb je nodig voor 1 persoon? 

  • 30 gram havermout
  • 1,5 glas water (soja-melk kan natuurlijk ook)
  • 2 tl lijnzaad
  • 2 tl kaneel
  • Scheut honing
  • 1 banaan
  • Olijfolie

Doe de havermout met water (of melk) in een steelpan en zet het op laag vuur. Laat het zachtjes pruttelen, ongeveer 3 a 5 minuten. Je merkt snel genoeg wanneer het wat dikker wordt, nu is het aan jou. Wil je graag dikke pap dan wat langer laten koken, liever wat dunner? Vuur uitzetten. Zet de pan even aan de kant.

Zet een koekenpan op middelhoog vuur met een beetje olijfolie. Snijd de banaan eerst door de helft en halveer de stukken dan. Bak de bananen beide kanten ongeveer 3 minuten. Aan het einde strooi je wat kaneel over de bananen. Zet het vuur uit.

Schenk de havermoutpap in een kom, leg hier de bananen op. Strooi wat lijnzaad erover en schenk wat honing over de bananen. Eetsmakelijk!

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: