Vitamine boost – smoothie

Het is belangrijk om dagelijks groenten en fruit te eten, maar wat als je soms niet zo’n behoefte hebt aan bepaalde groenten of fruit? Of dat je er niet aan toe komt omdat je de hele dag buiten de deur eet en druk bent? Via een smoothie krijg je heel wat vitamine binnen. Makkelijke aan smoothies zijn dat je ze ook mee kan nemen voor onderweg, als snack na een dag werken of ontbijt? Eigenlijk op elk moment van de dag zijn smoothies goed.

Wat voeg je nu in een smoothie toe om ieder geval 2 stuks fruit binnen te krijgen en wat groenten?

Om een smoothie te maken met voldoende groenten en fruit vind ik het altijd lekker dat er ieder geval een banaan in de smoothie zit. Dit maakt het wat dikker en gelijk wat zoeter. Andere soorten fruit wat er vaak bij in gaat zijn kiwi’s, avocado, frambozen of aardbeien. Als groenten heb ik er vaak spinazie bij in, maar ook andijvie of paprika.
Om een smoothie af te maken kan je er een glas water bij doen maar je kan ook verse jus, (soja)-melk of yoghurt toevoegen.

Hierbij deel ik een smoothie met onder andere avocado. Ik eet graag avocado maar niet altijd op brood of door salade. Doordat ik nu de avocado verwerkt heb in de smoothie krijg ik de avocado toch binnen zonder dat ik het echt door heb.

Wat heb je nodig voor 1 glas?

  • 1 banaan
  • Handje frambozen (diepvries)
  • Handje aardbeien (diepvries)
  • 125 ml halfvolle melk (of andere melk naar keuze)
  • Een halve avocado
  • 1 tl chiazaad

Doe alle ingrediënten behalve de chiazaad in de blender. Zorg dat alles goed gemixed is. Schenk het in een glas en strooi er wat chiazaad overheen.

Voor meer smoothie recepten klik hier.

Wat zijn jou favorieten smoothies? 

Enjoy!

cropped-naamloos1.png

 

 

 

 

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: