Mini courgette pizza

Snel wat maken, koelkast leeg maken, geen zin in de supermarkt. Iedereen heeft wel eens van zulke dagen, zo had ik dit laatst ook maar er kwam echt iets lekkers uit! Een lekkere pasta met mini courgette pizza. Wat heb je hiervoor nodig?

Voor twee personen of voor 15 rondjes (ligt aan hoe groot de courgette is)

  • 1 courgette
  • 2 el tomatenpuree
  • Pizza kruiden
  • Halve paprika, kleur naar keuze
  • Eventueel: chorizo en geraspte kaas
  • Peper

Verwarm de voor op 180 graden. Snijd de courgette in plakken, niet te dun. Je kan ze van te voren grillen zodat ze uiteindelijk even in de oven gaan of je laat ze iets langer in de oven. Leg de courgette plakken op een ovenrek en besmeer de rondjes met tomatenpuree. Strooi peper en pizzakruiden erover. Snijd de paprika in blokjes en verdeel het over de rondjes. Eventueel wat chorizo en geraspte kaas erover en klaar. Plaats de mini courgette pizza’s in oven voor ongeveer 10 a 20 minuten (ligt of je ze van te voren kort aanbakt). Serveer bij een hoofdgerecht, zoals pasta maar de mini courgette pizza kan ook als hapje tijdens een verjaardag of borrel avond!

IMG_6772

Advertentie

Eén reactie op “Mini courgette pizza”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: