Trainen voor de Stevensloop

Het is lang geleden dat ik een hardloopblog schreef maar daar ben ik weer! De verbouwing is voorbij, het boksen gaat goed en ik miste het hardlopen weer. Het buiten zijn. Afgelopen half jaar heb ik het hardlopen langzaam proberen op te bouwen naar 5 km. Echt langzaam: weken lang 3 km gelopen, daarna een keertje 0,5 km eraan geplakt en zo kwam ik ineens tot de 5 km waar ik trots op was.

Voor wie het misschien niet weet, precies 2 jaar terug, februari 2016 heb ik de halve marathon van Barcelona gelopen en daarna flinke kuit blessure gekregen. Door de verbouwing en de blessure had ik geen zin meer in het hardlopen en ben ik gaan boksen. Het heeft meer dan een jaar geduurd dat ik na een training geen kuitspierpijn had. Klik hier voor meerdere hardloop blogs

Dat was ook de reden om niet direct weer te gaan hardlopen. Vorige week zondag heb ik meegedaan met de Safarirun, 5 km, echter had iemand in het bos het lintje verwijderd waardoor we maar 3,7 km hadden gerend. Het parcours was onverhard en… daar kwam weer die kuit spierpijn! Aargh.. afgelopen dagen flink gemasseerd en met de foamroller bezig geweest. Hopelijk na dit weekend over, anders toch even langs de fysio.
Dit zag ik dus niet echt aankomen… en het moet ook snel over zijn want ik heb me ingeschreven voor de Stevensloop, 10 km!

Het is denk ik.. meer dan 2 jaar geleden dat ik 10 km heb gerend. Dit was eerst mijn favoriete onderdeel en had destijds een goed tempo. Hier wil ik weer voor gaan, omdat de 5 km zo goed ging wil ik het nu steeds verder opbouwen. Over 6 weken is de Stevensloop, dus ik heb nog even de tijd. Mijn plan is om elke week 1 km erbij te doen, volgende week 6 a 7, en tel zo maar door. Als het goed is zit ik dan een week voor de wedstrijd op de 10 km.
Mijn plan is om 3 keer per week gaan hardlopen, waarvan:
– Een lange duurloop op lage hartslag +/- 30 tot 60 min
– Een interval training: dit kan bijvoorbeeld zijn 5 min. hoger snelheid, 2 minuten wandelen en dat 5 x of 2 min. hoge snelheid, 1 minuut langzaam hardlopen x 10.
– Korte loop op wedstrijd snelheid +/- 20 tot 30 min
Daarnaast boks ik nog graag, dat doe ik 1 a 2 keer per week, ik ga even kijken hoe dit samen gaat. Tijdens de training van de halve marathon heb ik mezelf vergist, destijds iets teveel kracht training gedaan en te weinig kilometers gelopen dus de hardlooptrainingen staan iedergeval op nummer 1.

Ik ben blij dat ik weer een mooi hardloop doel heb. Hierdoor ben ik ook gemotiveerd en geniet ik meer van de trainingen. Hardloop jij ook graag en doe jij ook regelmatig mee aan hardloopwedstrijden?

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: