Blog·Persoonlijk

Weekje Oostenrijk in foto’s

img_3561
Vorige week zat ik nog in het mooie Oostenrijk, nu is de week in Nederland al bijna voorbij en begint het weekend bijna! Toch vond ik het leuk om met jullie mijn weekje Oostenrijk te delen d.m.v. foto’s.
Eerst een korte intro want ik was niet zomaar in Oostenrijk. November 2016 heeft mijn broer een Hotel-gasthof  Lammersdorf overgenomen aan de Millstättersee. Wij zijn niet beter gewend dat dat we altijd met de tent naar Oostenrijk gingen in de zomer en in de winter op wintersport gingen. Dus dat een van ons in de familie naar Oostenrijk zou vertrekken klonk bij de meeste niet zo gek in de oren.
Het hotel ligt op een heuvel, een typisch Oostenrijks hotel, dus met bloembakken aan de balkons, veel hout en een prachtig uitzicht.

img_3322

Ik kwam deze keer naar m’n broer om een weekje te helpen. Net als m’n broer heb ik ook de hotelschool afgerond dus dat zit wel goed!

Zondag, ik vloog van Düsseldorf naar Salzburg. Het was een mini vliegtuig en ik vloog met 11 personen. Ik heb zelf niet echt vliegangst maar dit voelde niet heel prettig….. ;)
Om 10.00 uur kwam ik aan bij m’n broer, na een kopje koffie werd ik gelijk aan het werk gezet. Terras opdekken, lunch draaien, kom maar op! Het duits spreken was wel even wennen maar gelijk bij een aantal vaste gasten het ijs gebroken.
img_3258

Maandag, begon ik in mijn dirndl. Een typisch Oostenrijks jurkje die ik van de winter van mijn ouders had gekregen. Past goed bij het hotel, mijn broer liep de hele week in een lederhose! Ook kon ik een van mijn passies weer beoefenen want ooit heb ik bij een Grand Café geleerd hoe je goede koffie kan zetten. Op zaterdagen stond ik vaak de hele dag achter de koffiemachine, zo druk was het! Helaas hebben wij thuis (nog) niet zo’n luxe koffiemachine. Echter een grappig feitje: ik drink bijna nooit koffie, maar vind het wel super leuk om te maken!
Naast koffie zetten verzorg ik gelijk wat diertjes. Er zijn 2 boeren rond  het hotel, die beide dieren verzorgen zoals eenden, konijnen, kippen, koeien. Ik ben dol op dieren en vooral konijnen, aangezien ik mijn konijntjes moest missen heb ik hier de hele week de konijntjes verzorgd, zo lief!

img_3304
img_3365
Dinsdag, Ruhetag in hotel Lammersdorf. Rustdag is alleen in het tussen en laagseizoen. Het hoogseizoen is in juli t/m september. Helaas regende het de he-le dag! In de ochtend hielp ik wel even mee het ontbijt klaarzetten voor de hotel gasten maar daarna waren we vrij. We zijn naar het meer gereden, lunch begon met schnitzel, bier, apfelstrudl, spelletjes, daarna reden we door naar een ander plekje aan het meer en sloten we af met spareribs. Een echte FOOD dag, my god! Maar het was wel heel gezellig.

 

Woensdag, een erg koud dagje. 11 graden! Het was rustig in het hotel dus we hebben zelf ook rustig aan gedaan want voor je het weet ben je van 08.00 tot 23.00 uur savond’s bezig. Ik maakte een cheesecake met chocolade – sinasappel genache, voor ons maar ook voor de gasten. Savond’s hebben we de houtkachel aangezet om het gezellig te maken. Recept van deze cheesecake kan je hier vinden. img_3397-1

Donderdag, een prachtige dag. We gingen ons klaar maken om flyers uit te delen in het dorp beneden want vrijdag organiseerde we een grill avond, voor de eerste keer. Het zonnetje scheen dus we hebben ook wat gasten voor de lunch gehad. Diner liep ook goed. Tussendoor genoten we van het weer en van de Oostenrijkste keuken!

 

Vrijdag, heb ik zoals alle andere ochtenden het ontbijt samen met de kok klaar gezet. Daarna hebben mijn broer en ik ons voorbereid voor het diner, de grill avond. Echter hadden we bijna geen reserveringen binnen, toch was het een hele gezellige drukke avond! img_3676

Zaterdag, de laatste dag. Wat vliegt de week voorbij, wel een toffe week want elke dag wordt ik wakker met bergen om me heen, koeien die je wakker maken in de ochtend door de bellen aan de nek. Rust om je heen, soms zo belangrijk.. even het drukke leven uitstappen. In de ochtend wou ik graag naar het uitzichtpunt boven, de weg loopt langs het hotel dus dichtbij. Samen met m’n broer en Jasper gingen we naar boven, prachtig! Verder waren er de hele dag door gasten op terras, je merkte echt dat het weekend was. We sloten ouderwets af met een grote schnitzel en een bak ijs!

img_3574


\

Oostenrijk, hotel lammersdorf, hotel aan millstättersee, schnitzels, travel, wanderlust, 

Advertenties

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s