Blog·Persoonlijk·Sport & eet dagboek

Sport dagboek en nieuwe doelen #14

‘May the next few months be a period of magnificent tranfsormation’. De quote die ik elke dag ga lezen. Want ja, misschien iets wat te laat maar ik heb eindelijk nieuwe doelen voor mezelf.

Vorig jaar februari rende ik nog 21 km in Barcelona en nu? Ik kan nog niet eens 5 km achter elkaar rennen. Hoe dan?? Ja, dat vraag ik mezelf ook af. Nadat de ‘grote verbouwing’ was afgerond dacht ik. Laat ik het hardlopen weer eens oppakken, maar dat ging toch een stuk moeizamer. Het werd maar niet echt beter dus ik dacht ik ga me focus niet meer leggen op hardlopen. Tuurlijk, ik blijf ongeveer 1 x per week hardlopen omdat ik het heerlijk vind buiten te zijn maar dan op m’n eigen tempo en een kort rondje. Hopelijk gaat het uiteindelijk wat makkelijker en kan ik het weer iets opbouwen.

Toen ik erachter kwam dat het toch niet zo snel ging als ik dacht dat het zou gaan ben ik andere sporten gaan uitproberen. Om te kijken waar ik energie van krijg en echt voldoending uit haal. Afgelopen winter zijn ze in de sportschool begonnen met boks lessen. Dit doe ik nu een aantal maanden 2 tot 3 x per week en het is echt geweldig. Ik wist niet dat ik boksen zo leuk zou gaan vinden. In een les verbrand ik gemiddeld 550 tot 600 callorien (zie ik via mijn Polar horloge) met lage en hoge hartslag door elkaar omdat je kracht en conditie afwisseld tijdens de les. Heerlijk! Dus, het sporten zit zeker goed. Ook probeer ik nog krachttraining apart erbij te doen.

In oktober gaan we 3 weken naar Bali, voor het eerst dat we samen zo ver gaan. Spanennd! Maar we hadden allebei een doel toen we het ticket hadden geboekt. Hij een paar kilo zwaarder, ik een paar kilo lichter en vol energie! Omdat het nog een paar maanden duurt dachten we oh, dat komt wel goed. ‘Oh dat komt wel goed’ is wel een erg makkelijk begrip. Feestdagen die langskwamen waarbij we genoten hebben van een biertje en een hapje, verjaardagen met taart en ga zo maar door. Ja, als je dat blijft doen dan veranderd er niet snel iets (althans bij mij niet). Dus doel? Ja, het liefst een paar kilo eraf, veel blijven trainen zodat ik fit blijf en veel energie heb want ik krijg echt veel energie van het sporten. Mijn vriend moet juist kilo’s aankomen, wat nog lastiger is!! Hij wilt minimaal drie keer per week krachttraining gaan doen tot aan oktober. Zijn motivatie is iets minder dus… ga proberen hem te motiveren en desnoods gaan we samen! Dus.. als jullie nog tips hebben om gemotiveerd te blijven voor iemand die veel moeite moet doen om aan te komen? Laat het me weten! 

Voor deze week heb ik elke dag ingevuld wat ik wil gaan doen qua sport, ik ga ook me best doen hier aan te houden. Als het bevalt ga ik het gewoon wekelijks in m’n agenda zetten. Het sporten gaat denk ik wel goed komen, maar de taartjes.. ik ben er zo gek op!! Ene kant denk ik, ga het laten staan want.. sport niet voor niks. Andere kant? Geniet van alle lekkere dingen in het leven. Erg dubbel ;)! 

Over een aantal weken schrijf ik een update over hoe we er voor staan!


Advertenties

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s