Hoe organiseer je een High Tea?

High tea, super gezellig maar organiseren is wel een dingetje. Ik ben gek op etentjes voorbereiden en noem maar op en van de week waren er vriendinnen over de vloer voor een high tea. In deze blog neem ik jullie mee naar deze middag en geef ik jullie tips en ideeen om ook jouw eigen high tea te organiseren! 

Belangrijk is om diverse smaken thee te hebben. Zelf heb ik een thee dienblad gemaakt en daar heb ik weckpotjes met diverse soorten verse thee in gedaan. Dit staat ten eerste heel gezellig in de woonkamer en een kopje thee drinken is een stuk leuker want je kan je eigen zeefje / zakje vullen. Deze weckpotjes had ik dus op de eettafel gezet tijdens de High tea. 

Nu ga je voor jezelf na ga ik meer zoetige hapjes maken of eerder hartig? Alles is mogelijk. Ik heb gekozen voor 2 hartige hapjes en wat groentensnacks, daarnaast zoetigheid. Hieronder de hapjes die ik had gemaakt: 

  • Appeltaart muffin 
  • Walnoten caramel cake 
  • Pindakaas kokos balletjes 
  • Glaasje yoghurt met muesli en fruit 
  • Wraps met kipfilet en spinazie 
  • Sandwich met pesto, gegrilde groenten, kipfilet en cottage cheese 
  • Wortel, paprika en selderij dips met hummus 
  • Kaneel koekjes 
  • Fruit spiesjes met chocolade saus 
  • Slagroom voor bij de cake en appeltaart muffin 

Het leuke aan high tea vind ik dat je kleine hapjes kan maken en van alles proeft tijdens zo’n middag. Ik heb van alle hapjes ongeveer 1 a 2 stuks per persoon gemaakt, dit was ook echt voldoende want aan het einde van de middag zaten we bomvol! Je kan natuurlijk ook kiezen voor iets minder diversiteit maar dan maak je gewoon iets meer stuks per persoon. 

Een high tea vraagt natuurlijk ook voor een gezellig aankleding. Plaats wat hapjes op een etagère, op een plank, gebruik glaasjes (zoals de yoghurt). Maak de tafel gezellig met kop en schotel, servet, leuke thee pot, een tipje ernaast waar je thee zakje of zeefje op kan leggen. 

Kom je niet uit qua tijd? Zorg dat je de avond van te voren de tafel hebt gedekt en vast wat groenten of andere hapjes voorbereid hebt. 

Ook kan je  aan de vriendinnen die langs komen vragen om 1 zoetig of hartig hapje te maken en mee te nemen. Altijd leuk want ze komen vaak met iets aan waar jezelf niet snel aan denkt. 

Veel plezier en succes met de voorbereidingen….:-) 

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: