Weer thuis wonen, een gave bank gevonden en meer


In mijn vorige ‘verbouw’ blog vertelde ik jullie dat we bij mijn ouders gingen wonen tijdelijk, dat het huis gestuct ging worden en meer. Wij dachten, 2 weken en we wonen weer thuis! Helaas liep dat toch heel anders. 

Uiteindelijk heeft het gemiddeld 3 weken geduurd voor we uberhaupt het stuc werk konden gaan voorstrijken. In de tussentijd zijn we druk geweest met verwarmingen ophangen, stopcontacten opzoeken want sommige waren ineens verdwenen naar het stucen en een planning maken met wat hebben we nodig als straks de vloer er in kan?
De weken vlogen voorbij en bij m’n ouders wonen was prima maar na een maand zijn we echt blij weer naar ons huisje terug te gaan! Ondanks de keuken er nog niet is gaan we vanavond over, inclusief de beestjes :-).


Wat hebben we afgelopen week allemaal gedaan?

Afgelopen vrijdag zijn we op zoek gegaan naar een bank. Onze vorige bank was niet meer de stijl die we wouden laten terug brengen in ons nieuwe huisje en was een klein beetje stuk door de konijntjes (oeps!). Uiteindelijk om 20.50 uur een super mooie bank gevonden en de verkoper heeft ons na sluitingstijd nog geholpen, hoe lief :). Over 3 weken komt ‘ie binnen! Helemaal blij.

Zaterdag zijn we gaan verven..
We hadden begin februari ons laten adviseren bij een verf winkel voor goede voorstrijk en verf. We hadden niet extreem veel gehaald, precies berekend en tijdens het verven maar kijken hoever we ermee komen. Het voorstrijk was al wit van kleur, na het voorstrijken van de hele woning was alles dus al wit! Echt een groot verschil. Een week later, afgelopen zaterdag dus, hebben we met 3 andere alles geverfd. Doordat we goede voorstrijk hadden was de verf 1 x dekkend, hoe fijn !


De vloer hebben we ook dit weekend geegaliseerd. Door het slopen van de badkamer beneden was de vloer alles behalve egaal. Tegels die over elkaar getegeld waren, wat overliep naar de houtenvloer. We hebben nu de helft met egaline strak gemaakt. Het is nu aan het drogen en daarna kunnen we de ondervloer gaan neerlerggen.


En… buiten deze ‘grote klussen’ hebben we nog wat kleine klusjes gedaan. Stucloper weggehaald boven, badkamer weer helemaal stofvrij gemaakt en ziet er weer als nieuw uit. Slaapkamer bijna ingericht, plintjes erop, nu nog wat plantjes terug plaatsen. Dat gaan we vanmiddag doen.

Planning nu?
Vanaf vanavond slapen we weer thuis. Hebben we ook weer tijd voor de kleine klusjes tussendoor. We hadden de deur kozijnen geverfd, dit hadden we afgetapt toen de stucadors zouden komen. Wat denk je? Verf trok je gelijk mee en dat terwijl ik tape had die dat niet zou doen… #baalmoment

Volgend weekend gaan we als het goed is onze houten vloer leggen en komt de electricien om de spotjes, stopcontacten e.d. erop te zetten.
De keuken komt ook ergens deze week of volgende week. Het keukenblad komt iets later, in week 12 wordt die geplaatst.

Het was afgelopen week aanpoten (weinig slaap / rust, hard en fysiek werk) en misschien zal dat deze week ook nog zijn maar het wordt zo mooi, ik kan niet wachten om op de bank te ploffen, de konijntjes beneden te zetten, een heerlijke taart bakken…een blog maken met eind resultaat.. Als dit voorbij is kunnen we een deel van dit hoofdstuk afsluiten. Uiteindelijk moet de trap, kelder en tuin nog maar dat geeft helemaal niks!

 

Advertenties

One Reply to “Weer thuis wonen, een gave bank gevonden en meer”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s