Verbouwing update: ons huisje

Het is alweer even geleden dat ik een persoonlijke blog heb geschreven over ons huis. In diverse persoonlijke blogs heb ik jullie meegenomen in onze verbouwing. Onze woonkamer is nu ongeveer 2 maanden klaar en we zijn heel blij met het eindresultaat.

Ik noem het trouwens wel eindresultaat, maar dat is het eigenlijk nog niet want we moeten nog enorm veel doen!

Keuken

Onze keuken is ontworpen door mijn vriend. Hij heeft enorm veel tijd gestoken in de keuken en het ontwerp. Hij werkt zelf ook in de keukenbranche vandaar dus extra aandacht. We hebben er voor gekozen om geen hoge kasten op te hangen zodat er veel lichtinval is. Ons huis is aan de voorkant slechts 3,5 meter, in het midden 4 meter 80 en de tuin/woonkamer kant is 5 meter 30. De lengte is ongeveer 12 meter dus een lange woning met diverse breedtes. De keuken zat destijds aan de tuin kant, we hebben deze verplaatst naar voren en omdat het daar een stuk smaller is hebben we gekozen voor 2 parallel keukens om de ruimte groter te laten lijken. Dat is zeker gelukt! De oven en de vaatwasser zitten in het eiland, de lange keuken aan de wand zitten vooral veel lade kasten en links een koelkast. Dit is een tafelmodel maar wel één die ruim is van binnen met extra lades en klepjes. In de kelder hebben we een extra vriezer en koelkast voor de extra’s. De keuken aan de wand heeft verder dus geen apparatuur, zodat het lijnen spel door loopt en rust geeft.

Het kookfornuis is van pittcooking, hier ben ik zelf heel erg blij mee. We hebben getwijfeld, eerst was onze wens een groot kookfornuis met een oven eronder, uiteindelijk gingen we toch naar een strakkere keuken. Het fornuis is aan de onderkant van het blad gekoppeld en de pitten zijn aan de bovenkant eraan geschroefd. Het is makkelijk schoon te maken en het geeft een bijzondere/stoere uitstraling.

Before:

After:

Eetkamer

Onze wens was een lange eettafel waar veel mensen aan kunnen zitten. We hebben behoorlijk veel ruimte dus dat was mogelijk. We hebben een houten tafelblad gekocht van 2 meter 60 bij 1 meter. De steun is een V-Steun gespoten in het wit. De eettafel is nog niet helemaal af want we willen heel graag aan de muur nog een bankje maken met kussens en aan de andere kant 4 stoelen. Dus, er is nog werk aan de winkel!

Woonkamer 

Begin maart, toen de verbouwing nog in volle gang was, gingen we opzoek naar een bank. Op een vrijdag avond. Onze vorige bruine leren bank was helaas kapot gegaan, ik zeg wel helaas, als die niet kapot was hadden we denk ik alsnog voor een andere gekozen. De konijntjes vonden destijds de bank zo leuk dus hebben er aan geknaagd..(zeker van geleerd..:)).

Zelf wonen we in de buurt van Arnhem en gingen op zoek naar een bank in Utrecht, we hadden een winkel gevonden online. Echter toen we daar aankwamen vonden we het 10 x niks, totaal niet onze style winkel, zakelijke mannen in pak.. de winkel door en hup we zaten weer in de auto, wat nu? Even op Google gezocht wat er nog meer open was in de omgeving Utrecht. We kwamen terecht bij Woononline Utrecht. Het pand leek dicht maar we gingen toch maar naar binnen  (20.45, sluitingstijd 21.00) ons doel: even de winkel door, kijken of we iets tegen komen en dan naar huis om alles te laten bezinken. We lopen nog geen 5 minuten door de winkel en we zien de bank waar we allebei direct verliefd op raakte. De army green leren bank. Een verkoper kwam ons helpen en lieten hem foto’s zien van onze style en woonkamer. Hij vertelde een en ander over de bank en we waren binnen no-time verkocht, binnen 2 weken kwam de bank binnen. Het leek wel alsof het super getimed was want op dat moment lag net 2 dagen de vloer erin! We zijn enorm blij met de bank.

Naast de bank staat een oud thee tafeltje van mij oma. Mijn oma leeft nog maar het stond een beetje in de weg. Ik vertelde haar dat ik graag het thee tafeltje wou erven, ze vond het zo lief en mooi gebaar dat ze voorstelde het tafeltje gelijk een mooi plekje te geven. Het voelt bijzonder om iets van mijn oma in ons huis te hebben staan.

Boven het thee tafeltje hangt een gewei, die komt uit het hotel van mijn broer in Oostenrijk.

Naast het thee tafeltje en recht tegenover de eettafel staat onze wijn/dranken kast. Deze kast hebben we ooit zelf in elkaar getimmerd en zijn er nog steeds heel blij mee.

We hebben ook aan onze lieve konijnen gedacht, ik heb twee kooien besteld die bijna net zo breed waren als de houtkachel. Hij steekt iets uit maar dat geeft niet. De konijnen staan nu onder de tv en sinds deze maand is er ook een ombouw omheen, van marmer. De konijntjes zitten nu wel iets meer in het donker maar voelen zich heel happy. Ze hebben twee kooien die aan elkaar gekoppeld zijn en lopen dagelijks rond in de woonkamer. Aan de linkerkant komen houtblokken voor de houtkachel. Binnenkort gaan we opzoek naar accessoires voor het dressoir.

img_2469

Het lijkt af.. maar toch hebben we een to do list voordat het oktober is. In oktober gaan we 3 weken op vakantie, voordat het oktober is willen we een groot deel van onze to do list afronden.

– Ombouw maken voor meterkast en gasmeter

– Trap naar de kelder afwerken

– Halletje bij binnenkomst + trap schuren en lakken

– WC beneden tegelen

– Raamdecoratie bij de openslaande deuren (raamdecoratie voorraam komt deze week binnen, plisségordijnen)

– Bankje maken voor eettafel

– Boven is zo goed als af maar de plinten moeten er nog op… dus ook nog een dingetje.

Afgelopen maand hebben we de tuin met weinig middelen opgeknapt. Gras gelegd, de witte muur opnieuw geschilderd, olijfboompjes gepland en we hebben in de lengte een moestuin aangelegd met aardbeienplanten, frambozenplant, rucola, blauwe bessen, rode bessen. De aardbeien groeien super, ik ben benieuwd wanneer de rest komt!

Januari 2016 zijn we begonnen met de verbouwing en eind maart, begin april 2017 zaten we sinds een jaar weer op de bank, TV aan, konijntjes beneden. Op dat moment voelde we ons gezegend en trots! Of we ooit nog een keer zoiets gaan doen? Zeg nooit, nooit maar… nu gaan we eerst genieten van ons huisje en andere leuke dingen!

One Reply to “Verbouwing update: ons huisje”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s