Opnieuw inpakken, wonen bij je ouders en meer

De weken vliegen voorbij thuis maar helaas blijft het op mijn blog erg stil. Even stil staan en een update geven leek me een goed idee. 
2,5 week geleden is onze hele woning gestuct. Maar voor zover dat kon moesten we nog behoorlijk wat werk verrichten. Eigenlijk hadden we onze bovenverdieping zo goed als af maar.. een verbouwing loopt nooit volgens een strakke planning en besloten we ineens om het hele huis maar te stucen in plaats van alleen de beneden verdieping.

Nooit geweten dat er dan ineens zoveel op je af kwam. We hadden de kamertjes al ingericht, alles moest ineens ingepakt worden, kleding in koffers en tassen, slaapkamer moest helemaal leeg. Het voelde alsof we wéér gingen verhuizen, het voelde echt niet meer als thuis. Stucloper moest boven overal neergelegd worden omdat de goede vloer er al lag. De gang (die niet mee gestuct werd) afplakken met plastic folie, net zoals de kozijnen. Het voelde sinds lange tijd echt niet meer als thuis, zelfs onze mooie badkamer werd een rommel kamer.
En dan te bedenken, waar gaan wij zelf heen als zelfs onze slaapkamer leeg moet en… alle verwarmingen afgekoppeld moeten worden terwijl het buiten vriest?
En dan ook nog…. niet alleen wij maar waar gaan onze konijntjes en poes heen? Nou, misschien het lastige van alles, mijn ouders opbellen of we daar tijdelijk terecht mogen. Liever ben ik niet afhankelijk van andere maar dit kon echt niet anders.

Nu, 3 weken verder, slapen we nog steeds bij mijn ouders. Onze konijntjes staan gezellig in de woonkamer en de poes mag boven rondlopen. Soms mag de poes naar beneden en ze kan het al prima vinden met de konijntjes :)
Thuis komen en het eten staat klaar, diertjes hebben eten gekregen. Best prima! Niet elke keer als je thuis komt denken: dit moet nog, dat moet nog, oh wat een bouwval, wanneer is het af.
Ja, deze vragen kwamen afgelopen maanden alleen maar voor in ons hoofd haha. Dat neemt nu wel af, waardoor we rustig op zoek gegaan zijn hele mooie toilet kraan (uit China, zo blij!!), keuken kastjes, naar de juiste verf, goede voorstrijk (is echt nodig na het stucen, zorgt ervoor dat de verf beter pakt en de muur minder ‘zuigend’ is). Nu is het vooral geduld hebben tot we kunnen gaan verven. Ramen zijn open, ventileren de ruimtes goed maar ondanks de ventilatie drogen niet alle wanden even snel.

We kunnen niet wachten om te gaan verven, boven weer in te richten zodat we ieder geval weer thuis kunnen wonen. Tuurlijk is het even fijn bij mijn ouders maar thuis in je eigen huisje is het aller fijnst, ondanks het misschien nog niet af is dan.
Na het verven gaan we beneden de houten vloer leggen en….als het goed is wordt onze droom keuken dan ook geplaatst! Can’t wait!! 

We zijn nu best druk met het huis waardoor koken/bakken er echt bij in schiet. Sporten trouwens ook, helaas. Ik kan niet wachten, dat wanneer het straks ingericht is, ik in het weekend weer tijd heb voor sporten, uitgebreid koken, bloggen.. wat mis ik dat zeg! 

Hieronder een foto update voordat het gestuct werd en na het stucen, wat een verschil! 

Stuc klaar (muren, elketra klaar gemaakt voor het stuck werk): 

 

Na het stucwerk + verwarmingen plaatsen: 


Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s