Get ready for summer!

img_0245-1IJs, kou, sneeuw, regen en grauw weer. De winter, geen prettig seizoen om flink te sporten. Toch is het een belangrijk seizoen om het sporten en gezonde eten te blijven volhouden. 
De griepepidemie houd nu al 7 weken aan, mensen krijgen in de winter snel griep omdat ze minder op hun voeding letten, in de avond warm tegen de kachel aankruipen, minder sporten en dan komt de verkoudheid om de hoek.
Maar buiten dat je de griep wilt voorkomen is het ook een belangrijk seizoen omdat je er van de zomer goed wilt uit zien!

Op dit moment volg ik elke woensdag avond body kick. Lijkt op boksen, in tweetal. Een workout van een uur en behoorlijk intensief maar ik krijg er enorm veel energie van. Daarnaast probeer ik een of twee keer kracht training te doen en ik wil het hardlopen weer langzaam opbouwen.
Van de week een half uur hardgelopen maar bij ons ligt er nog sneeuw en ijzel dus dat liep niet fijn. Grotendeels over de straat gelopen. Hopelijk gaat het snel dooien!
Om dit vol te houden probeer ik mezelf structuur aan te leren.
Het liefst sport ik doordeweeks en eventueel 1 dag in het weekend. In het weekend ben ik buiten het sporten alsnog druk met klussen dus dan vind ik het ook wel genoeg.
Vorige winter heb ik twee keer de griep gehad, dat wil ik deze winter proberen te voorkomen door goed blijven te bewegen, voldoende rust pakken, voldoende frisse lucht per dag en zoveel mogelijk gezond eten.

Hoe houd je het gezonde eten nou vol?
Want in de avond, terwijl het buiten vriest, is het toch veel te lekker om een warme chocolademelk met slagroom te drinken? Of een paar toastjes op tafel te zetten. Ja, klopt zeker maar je moet mentaal sterk genoeg zijn om dit te kunnen laten staan. Onder receptenindex vind je veel gezonde recepten van ontbijt tot diner. Want gezond eten kan ook zeker lekker zijn. En misschien niet overbodig.. blijf ook in de winter voldoende water en/of groene thee drinken .

Tip: haal geen lekkere dingen in huis! Als je wel iets lekkers wilt kies dan eerder voor een zakje noten met gedroogde cranberry’s, rijstwafel met kipfilet of als je echt iets zoets wil een stukje pure chocolade.
Eigenlijk nog belangrijkere tip durf nee te zeggen:
Avondje weg? Hoe vaak wordt er wel niet gevraagd ‘neem toch’, ‘jij kan het hebben’, ‘kom op, niet zo saai doe nog een biertje mee’. Dit zijn verleidelijke woorden, je herkent ze vast wel maar probeer sterk genoeg te zijn om nee te zeggen tegen jezelf. Ik weet zeker als je de volgende dag wakker wordt en je hebt nee gezegd je een stuk beter voelt want als jij een doel hebt en je gaat er niet 100% voor dan duurt het doel een stuk langer.

Als je na een paar weken resultaat merkt, bijvoorbeeld je bent wat kilo’s kwijt of je spiermassa is gegroeid of je vet percentage is verlaagd dan ben je blij, TROTS. Op dat moment mag je je ook echt wel verwennen hoor. Dat kan je met eten doen, maar dat kan natuurlijk ook op een andere manier. Koop een nieuw kledingstuk, kijk je lievelings dvd, ga uitgebreid in bad met een te gekke serie. Als je jezelf wilt verwennen, probeer dan de knop om te zetten dat verwennen niet altijd hoeft d.m.v. iets lekkers eten. 

Wat is jouw doel voor de zomer? Of heb jij uberhaupt doelen?
Mijn grootste doel is fit te blijven en veel energie hebben.

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: