Aankomen en afvallen, hoe houd je het vol?

Afvallen, bijna iedereen heeft het wel eens geroepen. Helemaal nu, begin van het jaar. Kom laten we afvallen, samen met een vriendin bv. zodat je samen ervoor kan gaan. 
Logisch dat je zo’n doel hebt na alle feestdagen. Alleen is het volhouden behoorlijk lastig. 

Het liefst ga ik nu ook mee met de catogorie ‘afvallen’, 5 kilo, zou best leuk zijn want door de verbouwing thuis, is het best lastig gezond te blijven eten en op klus dagen geen koekje of frietje (of iets lekkers) te eten. Helaas ben ik zo’n type die als je dan een paar x ‘fout’ eet, het ook gelijk erbij zit. Belangrijk is om een goede balans te vinden, maar dat moet ook thuis lukken.

Ik woon samen met mijn vriend, die dus echt ALLES kan eten wat hij wilt en niks aankomt. Dat werkt niet samen, als de chips op tafel komt, kan ik me er meestal niet van weerhouden. Vast herkenbaar!
Afgelopen jaar ben ik naar de sportschool geweest, op die momenten was hij denk ik in de frietzaak of bij de Mac. Jammer, want ik ben zeker een voorstander van gezond eten. Hem gek maken met chiazaad doe ik niet, gewoon groenten – fruit- eiwitten – volkoren granen. Gelukkig is mijn vriend nu op een moment gekomen dat het toch anders moet. Je kan wel slank blijven maar binnen in ben je verre van gezond.Hij heeft zich in geschreven bij de sportschool en krijgt voedingbegeleiding voor de aankomende 10 weken. Hij wordt geholpen om regelmatig en gezond te eten. Energie terug te krijgen. Structuur. Ben erg benieuwd hoe dit uitpakt, de aankomende 10 weken hoef ik ieder geval niet zoveel na te denken over het avond eten, want logisch ik eet gewoon met hem mee alleen niet qua portie grootte :)!

Dit heeft voor mij zeker ook inpact, er komen (als het goed is) geen zakken chips meer te voorschijn, geen kaasplankjes (oh zo lekker..) of nootjes. Nee, een bakje kwark in de avond. Fijn! Dit zal mij zeker ook helpen en wie weet vliegen de 5 kilo’s er wel af?!
Ook ben ik benieuwd of we eindelijk, na 5 jaar, veel samen gaan sporten, samen de passie vinden voor gezond en sportief leven. Tuurlijk hoort daar dan op ten duur een kaasplankje met een rood wijntje bij of iets anders lekkers. Nu eerst zorgen dat de basis goed is.

Vertel eens, wonen jullie ook samen? Hoe doen jullie dit? Ik ben benieuwd en wie weet hebben jullie wel tips voor ons!

 

Advertenties

One Reply to “Aankomen en afvallen, hoe houd je het vol?”

  1. Heel herkenbaar…. ;) Mijn man kan ook eten wat hij wil, maar daarnaast fietst hij ook veel. Ik let sinds een aantal weken goed op mijn eten, zonder dieet, en beweeg een stuk meer. Sinds twee weken doe ik drie korte workouts per week via Fitchannel en ik wandel veel :) Succes, gaat je zeker lukken!

    Like

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s