10 geluksmomentjes van afgelopen week

Zo, de feestdagen zitten erop. Wat is het voorbij gevlogen, althans bij ons. Altijd een drukke periode, etentjes, borrels noem maar op. Dit jaar was het bij ons wel anders. Ten eerste komt dat omdat wij midden in de verbouwing zitten en het thuis niet echt kerstig was. Als in een kerstboom of lichtjes. Nee, het was een witte kerstman die ik ooit van mijn ouders heb gekregen en wat kerst kaartjes. Gevoel van kerst was er dus niet. Dit jaar waren we voor het eerst met kerst niet thuis, we zijn met de familie naar Oostenrijk gegaan omdat mijn broer daar werkt/woont. Ook best gek, om niet thuis kerst te vieren.

Toch was het een bijzondere leuke week en wou ik graag mijn geluksmomentjes met jullie delen!

 1. Onze beestenboel ging ook met vakantie. Simba, de poes, ging naar een opvang en de twee konijntjes gingen naar familie. De konijntjes gaan daar vaker heen en ze zijn daar dol op ze. Fijnste is, wanneer je een weekje weg bent, je huisdieren een goed 2e thuis hebben. Als dat zo is, ga ik ook met een fijn gevoel weg. Bijna dagelijks kreeg ik grappige en relaxte konijnen foto’s door.
 2. Kerstavond, iedereen maakt iets lekkers en niet geheel onverwachts koos ik voor het dessert. Ik maak graag een cheesecake, maar met een grote groep is dat best lastig daarom koos ik voor ‘cheesecake in a jar‘ met kerst glitter suikers erop. Niets leukers om je recepten te delen met een groot gezelschap.
 3. Tijdens kerstavond, kerstig kleden. Een zwarte jurk met gouden glitters! En dan natuurlijk.. een foto met de kerstboom.
 4. Terwijl er in NL mist en wolken zijn, genieten we hier elke dag van de zon! Prachtig uitzicht over het meer.
 5. Tijdens 1e en 2e kerstdag heb ik meegeholpen in de keuken bij mijn broer, hij runt een hotel in Oostenrijk en ik had aangeboden te helpen. Het was alweer even geleden dat ik als ‘kok’ heb gewerkt, maar wat was dit leuk. Ondanks de kok bijna geen Engels kon en hij mij met handen en voeten ging uitleggen wat de bedoeling was voor de ze twee dagen, hebben we toch twee goede dagen gedraaid!

   

 6. Sprint, heuvel training gedaan in de bergen. Heerlijk!
 7. Sushi eten in Klagenfurt. Dit keer in een sushi restaurant waar de sushi op een lopende band voorbij kwam, gaaf zeg! Nog nooit eerder zo sushi gegeten en zeker een aanrader.
 8. Een flinke wandeltocht maken vanuit het hotel, 2 uur omhoog langs watervalletjes, boomstammen, voetpaden vol ijs en dan beloond worden met een prachtig uitzicht en kaisersmarren! Minder geluksmomentje was dat we nog helemaal terug moesten en onze benen al flink verzuurd waren..

   

 9. Elke avond genieten bij de houtkachel samen met mijn lieve vriend en familie.
 10. Een typische Oostenrijkse dirndl! De jurk kreeg ik van mijn ouders zodat ik ook, wanneer ik bij het hotel ben, ik daar kan helpen.

De week zit erop en het is alweer 3 januari. Een nieuw jaar, ik ben benieuwd wat dit jaar ons gaat brengen. Allereerst gaan we deze 2 maanden flink aan de slag om onze verbouwing af te ronden. Stay tuned!

Tot snel!

 

 

Advertenties

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s