Bewegen in de herfst/winter

IMG_0342Bewegen in de herfst en in de winter is net zo belangrijk als in de lente en de zomer. Maar zoals iedereen weet is het in de herfst en in de winter op een of andere manier moeilijker om te blijven te bewegen. 

De herfst, fris, wind, regen. in de winter, nog meer kou, eventueel sneeuw, donker, niemand wilt naar buiten. Dat is wel duidelijk. Je lichaam heeft meer energie nodig, je eet automatisch meer of meer tussendoortjes. Met minder beweging, kan je zelf al raden dat het niet zo heel goed is voor je lichaam.

  •  Wist je dat de herfst prachtig is? Ga erop uit, naar de bossen en wandel lekker door de bladeren. Geniet van de wandeling.
  •  Geen zin om te gaan hardlopen omdat het koud is en regent? Trek toch je sport kleren aan en pak de fiets (of de auto) naar de sportschool. Ga daar een stukje op de hardloopband hardlopen zodat je toch je training kan doen.
  • In de ochtend tijd maar echt geen zin? Je kan ook naar de sportschool toe, workout doen van 45 minuten, even de sauna in (als je sportschool die heeft) en je voelt je daarna vast een stuk beter. Sporten en relaxen in 1! 
  • Zoek een sport maatje om wekelijks mee te trainen. Je spreekt een datum af, daar houden jullie je sneller aan en je zult minder snel afhaken.
  • Probeer elke dag een half uur te bewegen. Of het nou wandelen is of sporten, ook tijdens de herfst en winter is frisse lucht goed voor je.
Zelf vind ik het prettig af te stemmen welke dagen ik wil sporten en niet. Ik kies vaak voor de sportschool op een regenachtige dag, is het droog? Dan ga ik liever hardlopen. Met de donkere dagen merk ik minder behoefte heb om te sporten. Toch wil ik 3 x per week sporten of het nou hardlopen is of naar de sportschool. De andere dagen zorg ik dat ik actief ben door bv. stuk te wandelen of met de fiets ergens heen te gaan.
Als het koud is en je wilt graag hardlopen? Kleed je warm aan, koop eventueel handschoentjes en een mutsje.
Hoe gaan jullie om met bewegen dit seizoen? Of duik je liever elke dag wanneer je thuis komt onder de dekens en kom je er niet meer onderuit?
img_2146

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s