Verbouwing update & keukenmusthaves


Sinds januari zijn we aan het klussen in huis, begonnen bij de badkamer, boven gang en zo zijn we door gegaan naar beneden. Stalen balken plaatsen, draagmuren verwijderen, oude badkamer slopen.

De bovenverdieping is 80% af, ze zijn toevallig deze week nieuwe kunststof kozijnen aan het plaatsen op de boven verdieping zodat de oude belabberde kozijnen weg zijn, enkel glas, waar veel wind doorheen kwam, niet meer goed dicht gingen.. gelukkig krijgen we er iets heel moois voor terug. Daarna zullen we in het voorjaar misschien 1 kamer nog opknappen, nieuwe deuren plaatsen en natuurlijk de plinten. (Die altijd blijven liggen…) We gaan eerst zorgen dat beneden leefbaar is.


Twee weken geleden hebben ze beneden openslaande deuren geplaatst, WAUW hier zijn we heel blij mee! Zoals je op de rechter foto hierboven ziet, was het ook echt nodig. Verder is de electriciën druk om te zorgen dat alle elektra in orde is in huis zoals voldoende stroompunten op de nieuwe keuken locatie, stopcontacten onderaan de muur verwerkt zijn en een nieuwe meterkast. Hierna zal er een toiletruimte getimmerd worden, loodgieter komt nog langs voor leiding werk voor de nieuwe keuken, plafond moet nog dicht gemaakt worden.. genoeg te doen voordat de stucador komt maar we vinden het leuk. In het weekend helpen we graag mee en het geeft een goed gevoel doordat we stap voor stap zien dat het huis steeds mooier wordt.

Doordat het beneden nu echt een ‘puinzooi’ is (zie foto 1), is het voor mij steeds moeilijker om mijn blog voort te zetten met foodrecepten. Sorry, als dit dus iets minder gaat worden aankomende tijd! Toch is en blijft dit mijn hobby en zal ik ook veel recepten bij mijn ouders gaan maken. 1 omdat ik het leuk vind, 2 omdat ik niet weet hoe snel de verbouwing gaat en ik graag mijn blog wilt voortzetten.
Als de nieuwe keuken er is, zal ik er zeker een blog overschrijven! Mijn vriend zit in de natuursteen wereld, er zal dus ieder geval een geweldig werkblad op komen, verder hebben we goed nagedacht over de keuken en komt er ook een keuken eiland, gaaf fornhuis… ik kijk er zo erg naar uit en we hopen dat we in de winter er zeker warmpjes bij zitten! Bij zo’n geweldige keuken, horen natuurlijk keukenapparaten.
Afbeeldingsresultaat voor pitt cooking
Vorige week heb ik de aanhangwagen volgeladen met spullen die wegmochten, hier zat onder andere mijn keukenmachine in en een blender. Ooit een keer gekocht, cheap one, werken eigenlijk niet na behoren.

Mijn wensen voor de nieuwe keuken:
1. Een blender die echt alles kan blenden, bijvoorbeeld van magimix, bedoel ik mee ook ijsblokjes, wat dikker fruit. Mijn vorige blender kreeg een harde kiwi niet eens gemalen, heel irritant!! 
2. Een keukenmachine van magimix, ook het merk het liefst. Krijgt noten zo fijn dat het meel is, stevig, gaat jaren mee.
3. Kitchaid, deze komt misschien wel als eerste in de keuken. Over de kleur twijfel ik nog, ligt er aan wat voor kleur blad er komt en welke accesoire kleuren we in huis nemen. Daar zal die waarschijnlijk op aangepast worden aangezien dit een mooi apparaat is om op de keuken te zetten. Ik ga dan zeker aan de slag met lekkere / gezonde baksels!
Afbeeldingsresultaat voor kitchenaid
Verder een goede staafmixer, want tja, die ontbreekt ook en is toch wel erg handig als je bijvoorbeeld soep aan het maken bent en je wilt het blenden. Ook zit ik te denken aan een wafelijzer (iemand tips?), een goede nieuwe pannenset… oh en nog wel veel meer denk ik!
Welke keukenmusthaves heb jij in de keuken? Ik ben benieuwd! Deel jou favoriete keuken musthaves via Instagram en laat het me weten via #favokeukenmusthaves 

Hieronder nog een kleine inpressie van onze geweldige mini spa badkamer, hier lees je het uitgebreide verhaal van onze badkamer verbouwing.Advertenties

2 Replies to “Verbouwing update & keukenmusthaves”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s