Hardloop tips/gadgets voor de herfst en winter

img_3812-2Het hardlopen gaat natuurlijk gewoon door nu het wat donkerder en kouder wordt. Maar wat zijn nou handige tips/gadgets om te hebben tijdens de herfst en de winter?
Goed voorbereid op weg is voor iedereen prettig.

Verlichting 
Denk hierbij aan diverse reflecterende bandjes of een hesje. Zodat jij goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Je kan ook een klein lampje aan je broek maken zodat je ook voor voetgangers goed zichtbaar bent.

Handschoenen
Niks erger dan koude handen, zorg voor een goed paar hardloop handschoenen. Bij voorkeur die ook werken op een telefoon zodat als er wat is je altijd je telefoon kan gebruiken.

Laagjes kleding
Zorg ervoor dat je je warm aankleed bij koude dagen. Denk aan een warme hardloop broek, koop er een van een goed merk zodat je zeker weet je het niet koud krijgt buiten. Ik heb er zelf één van Nike en één van Adidas, die van Nike gebruik ik echt met koude dagen.
Als bovenlichaam draag ik in de winter vaak een sportBH, hemd, thermo shirt voor hardlopen en daarover of een trui of een wind jacket. Ligt ook een beetje aan hoe koud het is. Als je het ondertussen warm hebt kan je de trui of jacket uit doen.

Band voor middel of boven arm
Dit is een gadget die eigenlijk het hele jaar prettig is. Ga je een duurloop lopen? Handig een band mee te nemen, hier kan je wat lekkers in doen, wat los geld, telefoon, flesje water zet je in de houder en je kan gaan. Ga je voor een kortere afstand? Dan is een hoesje voor om je boven arm handig hier kan je vaak een sleutel in doen en je mobiel. Want wie loopt er nu nog zonder mobiel? Ik neem hem altijd mee, helemaal nu het donker wordt. Stel in noodsituaties kan je altijd iemand bellen, toch een prettig idee. En muziek is natuurlijk erg prettig tijdens een rondje rennen.

Hardloop sokken
Ook dit is belangrijk het hele jaar door goed te hebben. Als het echt koud is, er is sneeuw gevallen en je wilt toch een rondje rennen en je trekt je dunne sokjes aan. Kans is groot dat je voeten niet warm worden, zorg voor goede hardloop sokken. Beter voor je voeten en ook is de kans op blaren stuk kleiner.

Maak gebruik van een hartslagmeter
Een hartslagmeter is erg handig, hiermee kan je in de gaten houden hoe je training verloopt. Helemaal in de winter kan je het lang koud hebben, houd je hartslag in de gaten zodat je niet over je max. gaat rennen. Zelf gebruik ik een polar M400 om mijn trainingen te tracken, daarbij een polar hartslag meter. Je kan de training via de Polar app terug kijken of via Polar.com, ideaal! Review over mijn Polar lees je hier. 
img_1525-1
Zorg ervoor dat je gebruik maakt van een warming up en cooling down in de herfst/winter periode. Beloon je zelf daarna met een eiwit drankje of snack, smeer je benen in met fijne body lotion want dat zullen ze af en toe wel nodig hebben.
img_2146-1

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s