We gaan het najaar in!

Na dit weekend kunnen we zeker zeggen dat we het najaar in gegaan zijn. Oké de weersvoorspelling zijn nog prima deze week, maar aankomend weekend komt het al; regen en wind! Typisch herfst weer. Jas gaat weer aan, paraplu komt tevoorschijn. 

Waarschijnlijk hoor je in je omgeving al weer kuchende mensen, niezen, snuiten… je kent het wel. Ook ik ben hier erg gevoelig voor, helaas. Vooral keelpijn, herken het gelijk. Daarom geef ik mijn tips om het tegen te gaan.

Als de ‘R’ in de maand is, neem ik extra vitamine. Je kent dit vast van vroeger, of dat je moeder dit nog elke keer tegen je zegt maar het helpt. Bij mij ieder geval. Ik kies vaak voor multi vitamine bruistablet voor in de ochtend en in de avond een vitamine pil voor ijzer en magnesium. Wie weet zit het tussen mijn oren maar ik heb het idee dat het wel helpt of ieder geval ondersteund.

Neem voldoende rust, klinkt makkelijker dan ook echt doen. Nederland, haastig land, iedereen wilt alles gepropt hebben in een dag. Hebben we ook nog ergens rust? We plannen dit voor ons te weinig in. Een volle werkweek, sporten, andere wekelijkse bezigheden, onze weken zijn erg vol daarom is rust erg belangrijk. Helemaal deze periode wanneer je juist voldoende weerstand nodig hebt. Ga een uurtje eerder naar bed, luister naar je lichaam: voel je je moe? Sla even het rondje hardlopen over en ga of wandelen of neem echt rust en probeer even te slapen. Als je op tijd rust zal de virus overwaaien!

Keelsnoepjes, als ik ook maar het gevoel heb dat er keelpijn aan gaat komen heb ik standaard keelsnoepjes mee. Ook zorg ik ervoor dat ik voldoende water drink en thee met honing.

Kleed je goed aan, ik ga vaak voor laagjes, ene keer heb je het warm daarna heel koud. Kan je makkelijk iets aan of uit doen!

Goed eten. Belangrijk ook is om te blijven eten, geen trek? Probeer toch iets te nemen, kies bijvoorbeeld uit warme harvermoutpap, linzoensoep of iets anders lekkers (gezonds!). Of voor vers fruit, bijvoorbeeld vijgen. Staan bekend om keelpijn te verslaan..:-)


Slaat de virus toch door? Deal with it. Serieus, geef je over, geniet van een warm bad, blijf lekker onder de dekens en kom er pas weer uit als  je je wat fitter voelt. Het is moeilijk, want je wilt niet ziek zijn maar voor je lichaam echt het beste.

Hoe ga jij om met het najaar en de virussen? Neem jij ook extra vitamine, zo ja, welke? 

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: