Trainen voor de Posbankloop


Zoals je leest, ik ben vollop aan het trainen voor de Posbankloop. Oké, het is maar 6,4 kilometer maar afgelopen maanden weinig kunnen doen i.v.m. blessure moet ik zeker voor deze afstand trainen. Vorig jaar liep ik stoer met mijn vader de 15 kilometer, voor het eerst. Lees hier het verslag. Dat ging super en voelde me toen ook super. 

Ik ben nu vanaf augustus het hardlopen weer aan het opbouwen en moet zeggen het gaat een stuk beter. Ik hoef niet bij elke training meer te stoppen en te wandelen vanwege de pijn. Elke week kan ik net weer wat meer en ik daag mezelf er ook in uit. Met deze warme weken heb ik wel moeite met het hardlopen. Ik zweet tijdens het hardlopen altijd, maar in de zomer echt zoveel meer. Mijn voeten zetten op, blaren komen heel snel, dus geen pretje! Daardoor ben ik vaker voor ik ging werken gaan hardlopen in de ochtend. Dat bevalt goed, ook omdat je de dag heerlijk begonnen bent en je die dag ook stuk bewuster bent van wat je eet. (echt waar!

Mijn conditie is dus weer aan het groeien, daar ben ik blij mee want van alleen kracht training krijg je echt geen goede conditie. Mijn doel toen ik me inschreef was uitrennen, zonder pijn. Ik denk dat dat gaat lukken, deze week ga ik nog extra goed trainen en proberen wat langer te lopen dan 6 kilometer. De wedstrijd is namelijk 25 september dus volgende week 2 loopjes en dan is het al zover. In mijn hoofd heb ik natuurlijk nog een tijd als doel.. ik zal jullie na 25 september laten weten of dat doel ook behaald is :-)! 

De trainingen die ik deze week wil gaan doen is nog een pittige interval, bv. 8 x 4 minuten versneld (wedstrijd tempo of iets sneller) en de route verkennen vanaf thuis dus dan kom ik ook boven de 6,4 kilometer uit. 

Als de wedstrijd goed bevalt ga ik zeker kijken naar meerdere wedstrijden want wat heel duidelijk is.. ik blijf fan van hardlopen, heerlijk muziek in en in de buitenlucht sporten. 

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: