Motivatie om te blijven sporten 

Herken je het? Helemaal nu met het warme weer dat het sporten erbij inschiet? Begrijpelijk maar ik ga je toch een paar tips geven om het vol te blijven houden! 

Sporten moet je zien als een onderdeel van jou week. Net zoals werken en eten. Plan jou week zo in dat sporten erbij past. Ik neem bijvoorbeeld standaard 2 tot 3 x in de week mijn sporttas mee naar het werk, zodat ik uit het werk gelijk naar de sportschool ga. De andere dagen, zoals in het weekend ga ik graag een rondje rennen, je kan van te voren je kleren vast klaar leggen zodat de stap makkelijker is om toch te gaan. 

Een doel, wederom een tip die je steeds vaker leest en terug komt. Ongeveer een maand geleden liep ik nog hard met als gevolg zeren kuiten. Ik heb me ingeschreven voor een wedstrijd (6,4km eind september) met als doel: rustig opbouwen en uitlopen. Ik ben met een schema voor 5km begonnen en het gaat al een stuk beter met mijn benen. Nu geef ik zeker niet op, omdat ik over een maand een wedstrijd heb. Een doel hoeft niet perse een wedstrijd te zijn, het kan ook zijn dat je eindelijk 10 km getraind hebt waar je al een tijd naar uit gekeken heb, of bepaalde intervallen. Als je je doel bereikt hebt, vergeet jezelf niet te belonen! 

Moe, geen zin? Ga dan juist! Geloof me, je zult daarna goed voelen. Kies wel voor jou favoriete favoriete training. Bij mij is dat hardlopen i.p.v. Krachttraining, helemaal omdat als je eenmaal aan het rennen bent je niet makkelijk terug kan. 

Op dit moment kan ik me niet voorstellen om niet te sporten. Het gaat vanzelf, ik voel me er goed bij. Tuurlijk heb ik soms ook geen motivatie, wat ik dan doe?  Meestal ga ik gewoon. Of ga ik een stukje fietsen om toch bewogen te hebben. Probeer het rustig op te bouwen, kies vooral de sport die jij leuk vind en vraag een vriendin mee! 

One Reply to “Motivatie om te blijven sporten ”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s