Sport en eetdagboek #12

Nummer 12, joepie! Waarom blij? Het is mijn geluksgetal en… het gaat goed met mij v.w.b. het sporten. Zoals jullie konden lezen in dagboek #11 had ik moeite met hardlopen vanwege mijn kuitblessure. Twee weken geleden kwamen wij terug van vakantie, het was een sportieve vakantie maar we hebben weinig hardgelopen. Mijn kuiten kregen rust, meer dan een week geen last. Ik had het niet eens door, tot ik thuis weer wou gaan hardlopen en dacht hmm, hoe zullen mijn kuiten gaan reageren?

Mijn vriend is (was?) echt niet sportief, tot we dus terug kwamen van vakantie en het toch wou proberen. De sportschool is een te grote stap dus we gingen samen hardlopen, ik ;voorkeur voor langzaam omdat ik niet wist hoe mijn kuiten zouden reageren en een vriendje die veel energie had en zich extreem moest inhouden? Was een rommelige training, waardoor ik ook meer gegeven had dan ik kon > gevolg? Zere kuiten 2 dagen lang, ik dacht zelf waarom? Zal ik gewoon stoppen met hardlopen? Op deze manier is het niet meer leuk.

Ik ben naar de sportschool gegaan, full body workout, extra arm trainingen, ergens nog die week legday gedaan thuis (schema vind je hier). Gelukkig reageerde mijn lichaam daar goed op. Afgelopen vrijdag heb ik toch een rustige interval gedaan. 4,2,4,4,2 en daartussen 1 minuut wandelen. De 4 minuten iets langzamer gelopen, de 2 minuten iets versneld. Het ging goed, de dag daarna voelde ik me ook. Ik merkte gelijk dat deze training veel beter ging, afgelopen zondag zijn we weer samen erop uit gegaan. Hij; die zich een beetje inhoud, ik ;die een tandje bij zet en zo hadden we samen een fijne training (zonder pijn!) en nog steeds. Ik hoop dat dit blijft aanhouden want we hebben ons samen opgegeven voor de Posbankloop eind september. Hier zit ook een pittige heuvel in, dit keer wel voor de 6,4 km gekozen in plaats van 15 km. 6,4 km is een prima vooruitzicht voor nu.

Het is leuk om samen hier naar toe te trainen, de Posbankloop is bij ons in de familie populair en dat maakt het extra speciaal. 2 jaar geleden liep ik 28.50 op de 6 kilometer, ik was toen een redelijke beginner. Ik heb nu wel meer ervaring maar ik weet niet of ik in de buurt kom van die tijd in verband blessure. Maar… als ik eenmaal mee doe aan een wedstrijd dan ga ik er ook voor dus wie weet!
Als het sporten goed gaat, gaat (vaak) automatisch het eten ook goed. Althans ik wel, heerlijke smoothie of een stevige maaltijd met bijvoorbeeld zoete aardappel. Nu ik weer meer hardloop merk ik dat ik meer trek heb over de dag, hier moet ik weer even mijn ritme in vinden. Vaak na het avond eten nog trek, gelukkig haal ik zelf geen (snoep of zoutjes) in huis want anders zouden zie elke avond op zijn haha.

Hoe zien jullie trainings weken eruit? En hoe gaan jullie om met de warme dagen? Mijn tips: doe het vooral rustig aan, train bij voorkeur vroeg in de ochtend of wat later op de avond. Vergeet niet water te drinken :-)!

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s