Behoud je conditie en blijf fit tijdens de vakantie!

No-stress-relax-quote-lifestyle-strand-zee.1390504472-van-IsdanielleDe zomervakantie is voor velen aangebroken, afgelopen periode heeft iedereen hard getraind om er goed uit te zien in badkleding. Natuurlijk ook getraind omdat we het leuk vinden en ons daarna als herboren voelen. Hoe behoud je je fijne gevoel, conditie en je summer body in de zomervakantie? Tuurlijk even rust is prima maar als je zo gek op sporten bent, neem dan je hardloopschoenen en een kort broekje mee! 

Je bent in een onbekende omgeving, het is vroeg, de zon komt net op en de temperatuur is nog prima. Dit moment is het tijd om je hardloopschoenen aan te doen en een stukje te gaan rennen, hoeft echt niet een uur te zijn, gewoon half uurtje. Let op dat je de route een beetje uitstippelt anders ben je voor je het weet verdwaald en uren verder. 
Verken de omgeving, geniet van de rust en de vogeltjes die je hoort fluiten. Maak daarna een welverdiend ontbijtje en je dag kan beginnen. 
Ben je geen ochtend mens, ook niet in de vakantie met de warmte? Je kan natuurlijk ook de moutenbike pakken samen, neem wat lekkers mee voor onderweg en duik daarna het zwembad/zee in om af te koelen.
img_4366
Als je naar een warm vakantieland gaat, houd er dan rekening mee dat je dagelijks voldoende water drinkt. Helemaal als je ook nog wilt sporten. Als je dit niet doet is de kans groot dat je je duf gaat voelen of misschien wel duizelig/hoofdpijn gaat krijgen. Ben je niet zo gek op water? Je kan water pimpen met bijvoorbeeld citroen, munt, sinaasappels aan toevoegen.
Er zijn natuurlijk ook nog andere mogelijkheden dan hardlopen op vakantie, wil je samen even flink zweten? Zoek een grasveldje op waar eventueel een bankje te vinden is. Begin met bijvoorbeeld: Jumping Jacks, squats, lunges, box jump (maar dan op het bankje), opdrukken, dippen via het bankje, diverse buikspier oefeningen! Er zijn genoeg kracht-oefeningen die je kan doen op een buiten terrein. Misschien heeft je eigen sportschool wel een App die diverse oefeningen online heeft staan, of zoek een YouTube training op met een HITT workout.
large
Zelf neem ik graag mijn hardloopschoenen mee, ik geef toe dat het er niet zoveel van komt dan ik van te voren gepland heb maar de echte ‘in de zon lig‘ vakantie heb ik al even niet meer gehad dus we zijn overdag altijd wel bezig. Als ik eenmaal geweest ben voelt het wel lekker en voldaan.
Vergeet niet een beetje wasmiddel mee te nemen, na het sporten gelijk even uitwassen, laten drogen en de volgende keer kan je het weer aan trekken!
Succes en… fijne vakantie! Als je zelf nog tips hebt, zet ze dan in de comments hieronder. 
img_4503

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: