Eet en sportdagboek #10

Mijn laatste dagboek schreef ik 2 februari. Het werd nu wel echt tijd om even een update te schrijven hoe het met mijn doelen gaat en welke wedstrijden er gaan komen. Na de halve marathon op 14 februari, hier kan je het verhaal lezen, begonnen mijn kuiten niet mee te werken. Het vervelende is, is dat ik altijd kon lopen. Nooit ergens last van had en ook ooit de marathon voor ogen had. Maar mijn kuiten bleven verzuurd ondanks ik naar diverse sport massages ben geweest. Hoe gaat het nu?.

Mijn kuiten zijn nog niet over, ik ben iemand die niet snel aangeeft als het echt pijn doet maar gelukkig heb ik toch actie genomen. Ik ben naar een sport fysio geweest en mijn kuiten bleken nog flink verzuurd te zijn. Blijkbaar is het niet helemaal hersteld, want zo voelde het in het begin wel. Maar als je dan weer gaat trainen komt het elke keer weer terug. Tot ik er klaar mee was, niet meer wou hardlopen maar hardlopen is mijn passie dus dat gaan we niet doen! De sport fysio heeft mijn kuiten nagekeken en mijn onderste spier, van beide benen, deden erg zeer maar ook flink verzuurd. Ze heeft Dry-Needling toegepast. Dat gebeurd met een dunne naald, dit doet echter bijna tot geen pijn, maar een ‘prettig’ gevoel is het niet helemaal. De naald komt dieper dan dat een masseur kan komen en gaat precies in de spier waar de ‘knoop’ zit. Na de behandeling heb je ongeveer 2 dagen spierpijn. Dit kan heftig zijn maar hoeft niet.
 .
Gister was de spierpijn wel heftig, lopen ging lastig maar ze adviseerde toch te bewegen. Gelukkig ben ik dat gaan doen en heb ik daar vandaag profijt van. Lichte spierpijn, beetje trekkerig gevoel maar meer niet. Ik merk dat er al enige druk af is, volgende week dinsdag controle/nieuwe behandeling als het nodig is en moet ik er vanaf zijn. Zou dat niet mooi zijn? Waarom heb ik daar zo lang op gewacht. Eigenlijk gaat het de goede kant op, maar aanstaande zondag staat de Marikenloop – Nijmegen op de planning. Ik zou eigenlijk 10 km gaan lopen maar in verband de klachten heb de afstand aangepast naar 5km. Advies van de fysiol meelopen is prima maar rustig aan en als je pijn hebt langzamer of stoppen.
Vorige week nog 5 km goed kunnen lopen, wel met wat pijntjes, maar niet zo heftig dat ik moest stoppen. Ik loop gewoon mee en ik zie het wel. Een ding is zeker het zal geen PR worden, maar goed dat geeft niet!
 .
Omdat ik nu iets minder aan het hardlopen ben (1 a 2 keer per week) ben ik wat meer in de sportschool. Dit gaat goed en vind het zelfs leuk, ik blijf dit gewoon doen en ga het hardlopen erbij combineren. Voeding gaat ook als een speer dus dat is mooi!
Het heeft gewoon met planning te maken hè? Tussendoortjes voorbereiden om mee naar het werk te nemen, zorgen dat je juiste ingrediënten in huis hebt voor een goed en stevig ontbijt. Helaas ben ik iets minder druk met het uitwerken van recepten maar daar heb ik een goede reden voor want we zijn super druk met verbouwen!
Ik blog hier weinig over maar ik voeg toch wat foto’s toe, zie hieronder. Binnenkort is de boven verdieping af en kan ik me weer wat meer focussen en ga ik genoeg lekkere dingen maken! Stay tuned. 

One Reply to “Eet en sportdagboek #10”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s