Kom jij aan je dagelijkse beweging?

 

 

Dagelijkse beweging, bij iedereen is dat verschillend. Sinds ik het horloge van Polar draag ben ik hier een stuk bewuster mee bezig. Hier schreef ik eerder al een blog over, het is namelijk niet alleen een sport horloge maar ook een gezondheidshorloge. Dagelijkse activiteit houd hij 24/7 bij, soms zeer confronterend aangezien je na een dag op kantoor zitten met 20% de deur uit gaat. Ja, 20% dat is echt weinig! Bij 100% heb je voldoende beweging gehad voor jouw lichaam/gewicht. 

In de winter vond ik het heel moeilijk, regelmatig ging ik naar bed met 50 a 70%. Ik was moe, maar volgens mijn horloge niet veel bijzonders gedaan. Ik ben er bewuster mee bezig, ik merk ook door dat ik meer beweeg me beter voel en minder moe voel. Eigenlijk alleen maar plus punten maar hoe krijg je voldoende beweging als je een kantoorbaan hebt? Of een baan waarbij je veel zit of staat en verder niet veel beweegt? Of als je een rust dag hebt? Hieronder een aantal tips: 

  • Zet de wekker een half uur eerder en ren in de ochtend een stukje, douche snel en je bent fris en fruitig! Geen zin in hardlopen? Een half uur wandelen is ook prima.
  • Zorg dat je je auto iets verder hebt staan zodat je gelijk een wandeling mee pakt, thuis maar ook op het werk.
  • Drink voldoende water dan wordt je tussendoor wel gewekt om naar het toilet te gaan = weer beetje beweging erbij.
  • Ruim op in huis, voor je het weet ben je een half uurtje bezig en heb je beweging & je huis is weer opgeruimd.
  • Fanatiek? Pak de fiets naar het werk in plaats van de auto.
  • Maak tijdens de lunch een korte wandeling.
  • Leg van te voren je sportkleren klaar zodat je sneller gemotiveerd raakt om toch te gaan sporten op je vrije dag of na het werk.
  • Doe tussendoor een paar push ups of jumping jacks
  • Meld je eventueel aan bij de sportschool, bij mij zit er een sauna in en dat motiveert wel om te gaan!
  • Met een half uur of uur wandelen verbrand je heel wat calorieën, altijd mooi!

Om bovenstaande tips toe te passen merk ik dat ik fitter ben en meer energie overhoud voor andere leuke dingen. Door meer te bewegen verlaag je stress en het is positief voor je spijsvertering.

Draag jij een stappenteller of houd jij het bij via een App? Veel proberen 10.000 stappen te halen, lukt dit jou ook en op welke manier?

Succes!

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: